Hoofdgerechten

Mexicaanse Bowl met Avocado, Gehakt en Kidneybonen

mexicaanse bowl met avocado, gehakt en kidneybonen

Vandaag hebben we een Mexicaans feestje voor jullie in de aanbieding: De Mexicaanse bowl met avocado, gehakt en kidneybonen. Bij ons thuis zijn we echt dol op de Mexicaanse keuken. Eerder maakte ik al deze Mexicaanse Gevulde Omelet en deze Guacamole blijft ook een favoriet. De Mexicaanse bowl van vandaag voegen we ook graag toe aan dit rijtje!

Zoals je kan zien is deze bowl rijkelijk gevuld met kidneybonen, paprika, ui en gehakt. Je zou er eventueel nog lekker wat maïs aan toe kunnen voegen en een handje belegen kaas. Verder bestaat er natuurlijk geen Mexicaanse bowl zonder avocado. En om het nog lekkerder te maken heb ik er wat tortilla chips aan toegevoegd. Echter maakt dat het gerecht wel wat ongezonder.

Ik vind het belangrijk om gezond te eten en lekker in mijn vel te zitten, maar vind het vaak lastig om te bepalen of een gerecht niet bomvol met calorieën zit. Bij dit gerecht hoef je daar absoluut niet op te letten. Je moet natuurlijk niet alle tortilla chips opeten, maar dat weet je zelf ook wel.

Wil je op een gezond gewicht blijven dan is gezonde voeding én de combinatie met sporten belangrijk.

Mexicaanse Bowl met Avocado, Gehakt en Kidneybonen

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • ½ rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 255 gr kidneybonen uit blik (uitlekgewicht)
  • 175 gr mager rundergehakt
  • 20 gr Mix voor Chili con Carne
  • 1 avocado
  • Olijfolie
  • Optioneel: tortilla chips

Instructions

1

Laat de kidneybonen uitlekken, snipper de helft van de rode ui, snijd de knoflookteentjes fijn en de puntpaprika in stukjes. Schil de avocado en snijd in blokjes.

2

Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit de rode ui en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg het gehakt en de puntpaprika toe en bak het geheel tot het gehakt gaar is geworden.

4

Voeg als laatste ook de kidneybonen, de mix voor Chili con Carne en het water toe en laat het afgedekt 8 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe tussendoor.

5

Verdeel het gehaktmengsel over twee diepe borden, verdeel de avocado erover en voeg eventueel nog wat tortilla chips toe. Serveer direct en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply