fbpx
Hoofdgerechten

Mexicaanse Bowl met Avocado, Gehakt en Kidneybonen

mexicaanse bowl met avocado, gehakt en kidneybonen

Vandaag hebben we een Mexicaans feestje voor jullie in de aanbieding: De Mexicaanse bowl met avocado, gehakt en kidneybonen. Bij ons thuis zijn we echt dol op de Mexicaanse keuken. Eerder maakte ik al deze Mexicaanse Gevulde Omelet en deze Guacamole blijft ook een favoriet. De Mexicaanse bowl van vandaag voegen we ook graag toe aan dit rijtje!

Bowls zijn populair en ik snap dat wel. Ze zijn super makkelijk om te maken, je kan er veel mee variëren en de ingrediënten toevoegen die je zelf lekker vindt. Ik maakte bijvoorbeeld ook deze poké bowl, maar deze keer gaan we voor een zalige Mexicaanse bowl en die was erg goed gelukt.

Deze Mexicaanse bowl is perfect voor in het weekend. Lekker genieten op de bank met comfort food. Meer heb je toch niet nodig na een week werken, toch? Ik ben eerlijk gezegd niet alleen dol op de Mexicaanse keuken maar ook dol op chips en dan vooral tortilla chips. Met deze taco bowl mag je natuurlijk lekker een hand vol tortilla chips pakken en lekker dippen in het lekkere mengsel van avocado, gehakt en kidneybonen. Je kan altijd voor een gezondere optie kiezen en biologische tortilla chips kopen in plaats van Doritos. Deze zijn puurder en bevatten veel minder zout en kleurstoffen. Chips is natuurlijk nooit gezond, maar af en toe mag je jezelf echt wel even verwennen.

Mexicaanse bowl

Zoals je kan zien is deze bowl rijkelijk gevuld met kidneybonen, paprika, ui en gehakt. Je zou er eventueel nog lekker wat maïs aan toe kunnen voegen en een handje belegen kaas. Verder bestaat er natuurlijk geen Mexicaanse bowl zonder avocado. En om het nog lekkerder te maken heb ik er wat tortilla chips aan toegevoegd.

De kidneybonen zijn rijk aan eiwitten en bevatten veel vezels. Hierdoor voel je je langer verzadigd en ben je na het avondeten minder geneigd om nog te gaan snacken.

Krijg jij ook al honger van deze Mexicaanse bowl? Zie hieronder het recept!

Mexicaanse Bowl met Avocado, Gehakt en Kidneybonen

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • ½ rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 255 gr kidneybonen uit blik (uitlekgewicht)
  • 175 gr mager rundergehakt
  • 20 gr Mix voor Chili con Carne
  • 1 avocado
  • Olijfolie
  • Optioneel: tortilla chips

Instructions

1

Laat de kidneybonen uitlekken, snipper de helft van de rode ui, snijd de knoflookteentjes fijn en de puntpaprika in stukjes. Schil de avocado en snijd in blokjes.

2

Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit de rode ui en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg het gehakt en de puntpaprika toe en bak het geheel tot het gehakt gaar is geworden.

4

Voeg als laatste ook de kidneybonen, de mix voor Chili con Carne en het water toe en laat het afgedekt 8 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe tussendoor.

5

Verdeel het gehaktmengsel over twee diepe borden, verdeel de avocado erover en voeg eventueel nog wat tortilla chips toe. Serveer direct en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply