fbpx
Hoofdgerechten/ Rijst

Kip Pilav met Perzik en Rijst

kip pilav met perzik en rijst

Kip Pilav met Perzik en Rijst

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 80 gr basmati rijst
  • 1 ui
  • 400 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 3 halve perziken uit blik
  • 1 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • Snuf kaneel
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken

Instructions

1

Pak een kookpan en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika's, kipfilet en perziken in blokjes.

3

Pak een diepe koekenpan en voeg een beetje olijfolie toe. Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg na 2 minuten de kipfilet en peper en zout naar smaak toe.

4

Bak de kipfilet rondom bruin en voeg dan ook de paprikablokjes toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg tot slot de perziken, tomatenpuree, ketjap manis, paprikapoeder, kaneel en zoete chilisaus toe.

5

Laat het geheel zachtjes 10 minuten pruttelen. Serveer de kip pilav lekker met wat rijst ernaast. Eet smakelijk!

You Might Also Like