Kip Pilav met Perzik en Rijst
Print RecipeIngredients
- 80 gr basmati rijst
- 1 ui
- 400 gr kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 3 halve perziken uit blik
- 1 el ketjap manis
- 2 teentjes knoflook
- Snuf kaneel
- 2 el zoete chilisaus
- 1 tl paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
Instructions
1
Pak een kookpan en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika's, kipfilet en perziken in blokjes.
3
Pak een diepe koekenpan en voeg een beetje olijfolie toe. Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg na 2 minuten de kipfilet en peper en zout naar smaak toe.
4
Bak de kipfilet rondom bruin en voeg dan ook de paprikablokjes toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg tot slot de perziken, tomatenpuree, ketjap manis, paprikapoeder, kaneel en zoete chilisaus toe.
5
Laat het geheel zachtjes 10 minuten pruttelen. Serveer de kip pilav lekker met wat rijst ernaast. Eet smakelijk!