fbpx
Bakrecepten

Valentijnskoekjes met M&M’s en Roze Chocolade

Valentijnskoekjes met M&M's en Roze Chocolade

Het is vandaag de dag van de liefde! Er mag geen Valentijnsdag voorbij gaan zonder dat er op Zalig Koken iets zoets is gedeeld. Ze zeggen dat liefde door de maag gaat, dus wat is er dan lekkerder dan deze valentijnskoekjes? Lekkere zandkoekjes mét roze chocolade en M&M’s. Trakteer je geliefde op iets lekkers en maak hem of haar blij.

Maar wat is Valentijnsdag? Valentijnsdag is een dag waarop mensen die verliefd op elkaar zijn elkaar extra aandacht geven met een kaartje, bloemen of een cadeau. Maar hoe is Valentijnsdag ontstaan? Een bisschop van Terni in Italië, genaamd Sint Valentinus, stond bekend om zijn betrokkenheid bij de armen, ouderen en kwetsbaren in de maatschappij. Rond 270 na Christus overleed Sint Valentinus op 14 februari bij een onthoofding in Rome, de latere Valentijnsdag.

Bij Valentijn denken wij aan deze valentijnskoekjes. Je maakt je geliefde er gelijk nog verliefder mee. Daarom noem ik het ook wel hartjeskoekjes of liefdeskoekjes. Deze koekjes hoef je niet alleen te maken op Valentijnsdag. Deze hartjeskoekjes zou je elke andere dag kunnen maken om te laten zien hoeveel je van iemand houd. Schrijf er een lief kaartje bij. Super schattig toch! Wat mij betreft gaat het voornamelijk om de kleine dingen en wat is dan leuker om voor je geliefde deze valentijnskoekjes te bakken?

Ik heb hartjes vormpjes getekend op de valentijnskoekjes. Je kan het natuurlijk zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de letter van zijn of haar naam op de koekjes te schrijven of een hartje en een vraagteken. Dat laatste is leuk om te vragen of de liefde wederzijds is. Valentijnsdag is daar de perfecte dag voor!

Als je deze valentijnskoekjes hebt gebakken kan je de koekjes leuk verpakken en cadeau geven. Dit kan in een zakje, in een foliepapiertje of schaaltje. Fijne Valentijnsdag!

Valentijnskoekjes met M&M's en Roze Chocolade

Print Recipe
Serves: 15 koekjes Cooking Time: 1 uur en 15 minuten

Ingredients

  • 50 gr rode M&M's
  • 130 g roomboter
  • 185 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 280 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • Grote snuf zout
  • 75 gr ruby smeltchocolade
  • Deegroller en een spuitzakje met een klein tuitje

Instructions

1

Pak een grote kom en voeg de boter in stukjes toe, de suiker, het ei, de vanillesuiker, de bakpoeder en een snuf zout. Klop het geheel met een mixer tot een luchtig beslag. Voeg daarna in delen de bloem toe tot alles goed is opgenomen.

2

Verwarm de oven voor op 200°C.

3

Verdeel het deeg in tweeën. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit met een deegroller tot een lap van 3 mm dik.

4

Snijd de hartjes uit het deeg naar de gewenste grootte. Houd er rekening mee dat de hartjes nog iets groter worden. Leg de hartjesvormpjes op een bakplaat. Kneed overgebleven stukjes deeg samen, rol weer uit en herhaal de handelingen.

5

Verwarm de roze smeltchocolade en voeg de smelchocolade toe aan een klein spuitzakje. Versier de hartjes met de roze chocolade en de M&M's.

6

Bak de koekjes in 15 minuten gaar in de oven. Ze moeten zandkleurig blijven. Laat de koekjes even afkoelen, pak de valentijnskoekjes mooi in en schrijf er een lief kaartje bij.

You Might Also Like