fbpx
Hoofdgerechten/ Lunch/ Soepen

Vegetarische Groentesoep Zonder Pakje

vegetarische groentesoep zonder pakje

Wij zijn thuis echt dol op vegetarische groentesoep en dan met name een goed gevulde soep met lekker veel groenten. Deze groentesoep zonder vlees is echt super lekker en erg makkelijk om te maken. Deze soep is het perfecte idee in koude tijden. Je kan een stevige groentesoep zonder vlees goed eten in de middag als lunch of ’s avonds als avondeten. Dat kan natuurlijk lekker op de bank, onder een dekentje en een filmpje erop. We gaan alweer de lente tegemoet en het wordt minder koud. Maar deze vegetarische gevulde groentesoep kan elk seizoen en met elk type weer gegeten worden.

Je ziet ook erg veel vegetarische groentesoep recepten online staan die minder gevuld zijn. Deze recepten zijn zeer geschikt als voorgerecht. Je kan dit recept ook iets aanpassen door de vegetarische gehakt en de sperziebonen uit het recept te halen. De soep blijft dan nog steeds goed van smaak, omdat je alle lekkere kruiden wel toevoegt. De soep is dan alleen lichter, waardoor je de vegetarische groentesoep goed als voorgerecht kan serveren.

Vegetarische groentesoep maken

Groentesoep maken zonder vlees is echt super simpel. Het enige dat je moet doen is alle ingrediënten in huis halen, geduld hebben en er liefde in stoppen. Dan wordt de soep echt verrukkelijk. Als eerst bak je de knoflook en ui eventjes aan en vervolgens voeg je de rest van de groenten toe aan de kookpan. Je bakt dit even en vervolgens voeg je het water en alle kruiden toe. Laat alle smaken goed inkoken en je kan genieten van je zalige vegetarische groentesoep. De uitgebreide bereidingswijze vind je hieronder.

Recept groentesoep vegetarisch

In dit vegetarische groentesoep recept heb ik verschillende groenten gebruikt, zoals sperziebonen, knoflook, peen, prei, bloemkool, selderij, ui en aardappel. Deze groenten combineren super goed met elkaar en geven hierdoor nog meer smaak aan de groentesoep. Naast de combinatie van groenten zijn de kruiden die toegevoegd worden aan de soep ook erg belangrijk. De maggi, zwarte peper, oregano, groentebouillon en peterselie geven de soep die verrukkelijke smaak.

Vegetarische Groentesoep Zonder Pakje

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 35 minuten

Ingredients

  • 200 g sperziebonen
  • 2 el Maggi
  • Zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • Scheutje olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1,2 liter water
  • 400 gr fijne soepgroente (peen, prei, bloemkool en selderij)
  • 1 ui
  • 1 grote aardappel
  • 10 gr peterselie
  • 60 gr vermicelli
  • 200 gr vegetarisch gehakt (Hoeft niet. Ik had het eigen merk van Jumbo en die was niét lekker)

Instructions

1

Was alle groenten. Snijd de kopjes van de sperziebonen af en vervolgens doormidden. Snijd de knoflook fijn, de ui in ringen en de aardappel in blokjes.

2

Pak een grote kookpan en voeg een scheut olijfolie toe en fruit hierin de knoflook, oregano en ui voor 2 minuten.

3

Voeg nu alle andere groenten toe. De sperziebonen, fijne soepgroente en de aardappelblokjes en bak het 5 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg nu het water toe, de maggi, zwarte peper en het groentebouillonblokje. Laat het 15 minuten rustig koken zodat alle smaken goed mengen.

5

Als de soep aan het koken is maak je balletjes van het vegetarisch gehakt (als je dit toe wilt voegen) en voeg je het toe aan de soep. Voeg nu ook de vermicelli toe en als het gehakt gaar is kan je de soep serveren. Ik proef altijd nog even of de soep goed op smaak is, anders moet je nog wat van de gewenste kruiden toevoegen.

6

Hak nog wat verse peterselie fijn en strooi dit op de soep. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply