fbpx
Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Ovenschotels

Mexicaanse Ovenschotel Koolhydraatarm

mexicaanse ovenschotel koolhydraatarm

Dit is een zalige Mexicaanse ovenschotel koolhydraatarm met gehakt, tomatenblokjes, kruiden, courgette, mais, champignons en lekker veel kaas. Bij het maken van dit recept heb ik zelf een lekkere Mexicaanse kruidenmix gemaakt. Je kan er ook voor kiezen om een kant-en-klare Mexicaanse kruidenmix te kopen, maar zelf maken is altijd lekkerder รฉn gezonder. Ook bevat een zelfgemaakte kruidenmix veel minder koolhydraten.

Er zitten enorm veel gezonde voedingsstoffen in deze Mexicaanse ovenschotel koolhydraatarm en je hoeft je niet druk te maken of er suikers aan toegevoegd zijn. Toch houd je er zeker een verzadigd gevoel aan over na het eten van deze zalige ovenschotel. De vele voedingsstoffen die dit koolhydraatarme recept bevatten zijn vezels en eiwitten. Deze voedingsstoffen zijn onmisbaar bij een gezonde levensstijl en heb je dagelijks nodig. En dan met name bij een koolhydraatarm dieet. Je wilt uiteindelijk graag vetmassa verliezen en geen spiermassa.

Je kan deze lekkere Mexicaanse ovenschotel koolhydraatarm eventueel serveren met guacamole of (koolhydraatarme) tortillaโ€™s. Maar een frisse salade ernaast is ook zeker niet verkeerd. Dit koolhydraatarme hoofdgerecht is voor 4 personen. Je kan er dus met het hele gezin van eten of je bewaard een lekker restje voor de volgende dag in de koelkast.

Mexicaanse ovenschotel koolhydraatarm

Deze overheerlijke Mexicaanse ovenschotel is lekker vullend, rijk aan groenten, gehakt en bevat een zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix. Houd je van pittig eten? Dan kan je er nog een jalapeรฑo peper aan toevoegen, zodat deze ovenschotel nog extra pittig wordt.

Wij willen thuis heel graag een keer naar Mexico om de lokale Mexicaanse keuken te proeven. Op dit moment ben ik zelf veel aan het oefenen met het bereiden van de lekkerste Mexicaanse recepten. Bekijk het recept van de Mexicaanse ovenschotel koolhydraatarm hieronder. Bekijk ook deze koolhydraatarme recepten. Maar ik denk dat jullie deze Mexicaanse ovenschotel zeker lekker gaan vinden!

Mexicaanse Ovenschotel Koolhydraatarm

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 35 minuten

Ingredients

  • 500 gr rundergehakt
  • 390 gr tomatenblokjes met knoflook
  • 125 gr geraspte belegen kaas
  • 125 gr zure room
  • 250 gr Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 courgette
  • 285 gr mais
  • 250 gr champignons
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • (optioneel: 1 jalapeno peper)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de groenten. Snijd de courgette in blokjes, de champignons in plakjes en de knoflook fijn.

3

Pak een grote koekenpan en verwarm hierin wat olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak het gehakt rul.

4

Voeg nu de gesneden courgette en champignons toe en bak het 4 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse roerbakgroenten, mais, chilivlokken, paprikapoeder, komijn, cayennepeper, peper en zout toe. Bak het even mee voor 5 minuten op middelhoog vuur en roer het regelmatig goed door elkaar.

6

Voeg dan de zure room toe en meng het nogmaals goed door elkaar. Voeg het gehaktmengsel daarna toe aan een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas over het gehaktmengsel.

7

Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak de Mexicaanse ovenschotel 20 minuten.

8

Haal de ovenschotel uit de oven en garneer het eventueel nog met wat mais. Eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Monique
    22 oktober 2020 at 17:23

    Hallo, wat betreft de mexicaanse ovenschotel, de courgette en champs gaan er wanneer door?

    • Reply
      Stephanie
      28 oktober 2020 at 19:47

      Hi Monique,

      Hele goede vraag. Dat zou stap 4 moeten zijn. Ik heb het toegevoegd ๐Ÿ™‚ Bedankt voor de feedback!

    Leave a Reply