Zin om zelf een pizza te bakken? Als ik pizzaโs ga bakken, dan beleg ik de pizzaโs meestal standaard met tomatensaus, mozzarella, champignons en ham. Ik ben echt dol op zelfgemaakt pizzaโs. Zelfs als ik bij een pizzeria een pizza bestel dan bestel ik meestal een pizza margherita of een pizza capricciosa. Maar je kan je pizza met veel meer lekkere dingen beleggen. Wat dacht je van een pizza met kip, aubergine en gegrilde paprika? Maar je kan er natuurlijk van alles op doen, net wat jij lekker vindt natuurlijk. Je kan er eindeloos mee variรซren.
In dit pizza recept gebruikten wij de lekkere tomatensaus die in de pizza kit zat. Echter hebben we hem nรณg lekkerder gemaakt met wat knoflook, citroensap en peterselie. Verder hebben we de pizza belegd met aubergine. Dit maakt het net nog wat spannender, samen met de kipfiletreepjes, gegrilde rode paprika en mozzarella. Perfecte combinatie, want de pizza met kip, aubergine en gegrilde paprika was echt zalig. Een pizza die wij zeker vaker gaan maken. Ik vind een pizza zonder mozzarella toch een stuk minder lekker, dus dit moet er van mij altijd op. Je kan naast de mozzarella ook nog extra geraspte kaas toevoegen. Gewoon omdat het kan.
Deze pizza is echt super makkelijk om te maken. Ook gebruik is een pizza kit waarbij het deeg al voor je gemaakt is. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent met het deeg maken en rijzen en is ook erg lekker. Deze pizza met kip, aubergine en gegrilde paprika is daardoor ook nog eens super snel klaar. Perfect voor een avond als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Ook zijn de ingrediรซnten vrij simpel, maar daarom zeker niet minder lekker. Ook is het erg gezellig om samen de pizzaโs te beleggen, te bakken en dan samen op te smikkelen.
Hebben jullie ook favoriete combinaties voor op jullie pizza?
Pizza met Kip, Aubergine en Gegrilde Paprika
Print RecipeIngredients
- 1 kleine aubergine
- 600 gr pizzakit met tomatensaus
- 1 teentje knoflook
- 250 gr mozzarella
- 100 gr kipfiletreepjes
- Gegrilde rode paprika
- Zout en Peper
- 2 tl citroensap
- 1 el peterselie
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de aubergine en schil met een dunschiller dunne plakken van de aubergine tot je bij de zaadjes komt en snijd de mozzarella in plakjes.
Pak een bakje en voeg de tomatensaus toe. Maak de knoflook fijn en voeg de knoflook, citroensap en peterselie toe aan de tomatensaus.
Leg het pizzadeeg op een rooster en smeer de tomatensaus verdeeld over het deeg.
Verdeel eerst de aubergine over het deeg, dan de gegrilde rode paprika, de kipfiletreepjes en als laatste de mozzarella.
Strooi er naar smaak nog wat zout en peper overheen en bak de pizza in 20 minuten gaar in de oven.