fbpx
Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm

Bloemkool Nasi Goreng

bloemkool nasi goreng

De feestdagen zijn voorbij en we zitten weer in een nieuw jaar. We zitten zelfs in een nieuw decennium. Bij een nieuw jaar horen natuurlijk goede voornemens. Voor mij is dat voornamelijk het hebben van meer balans in mijn leven, minder vlees eten en koolhydraatarmer eten. Waarom koolhydraatarm eten? Door koolhydraatarm te eten heb je minder behoefte aan snacks en dat heeft weer veel effect op je lichaam. Deze bloemkool nasi goreng is koolhydraatarm. Ik heb namelijk de rijst vervangen door bloemkoolrijst. Een erg goede vervanger en het maakt de nasi met bloemkoolrijst zeker niet minder lekker!

Ben je net als ik gek op nasi goreng? Ik heb een nog gezondere variant gemaakt die net zo goed smaakt als de originele variant. Hieronder vind je het uitgebreide recept voor deze heerlijke en voedzame nasi van bloemkoolrijst. Het enige dat ik vergeten ben is een portie kroepoek. De kroepoek zak was al tijdens het koken helemaal op gegaan, haha.

Ik heb bewust een recept gemaakt met weinig ingrediënten. Zo maak ik de boemboe niet zelf, maar ik gebruik de nasi goreng boemboe. Dit zorgt ervoor dat je veel minder bereidingstijd kwijt bent. Echter als je zelf de boemboe maakt kan je de nasi goreng met bloemkoolrijst net zo smakelijk maken als je zelf lekker vindt.

Ook lekker om nog toe te voegen aan dit bloemkool nasi recept is een saté met pindasaus. Maar je kan ook gewoon alleen de bloemkool nasi met kip maken. Dat is al lekker genoeg.

Bloemkool nasi maken

De bereiding van deze bloemkool nasi is erg gemakkelijk. Je snijd de kipdijfilet in blokjes en de groenten in stukjes. Je voegt vervolgens de kipdijfilet toe aan een wokpan en bakt dit even. Vervolgens voeg je de groenten en de boemboe toe. De bloemkoolrijst bak je even in een andere pan. Dan voeg je alles bij elkaar in de wokpan en je bakt het nog even samen. Je kan nog een omelet of een ei erbij bakken.

Ik heb bij deze nasi van bloemkool ervoor gekozen om een boemboe te gebruiken. Je kan de boemboe ook zelf maken van ui, knoflook, ketjap, komijn, ketoembar, gemberpoeder, kurkuma en een rood pepertje. De ingrediënten doe je in een foodprocessor en je hebt je zelfgemaakte nasi goreng boemboe.   

Meer met bloemkoolrijst maken? Bekijk deze lekkere risotto van bloemkoolrijst met kip en kastanjechampignons.

Bloemkool Nasi Goreng

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 450 gr nasi groente
  • 400 gr kipdijfilet
  • 2 el olijfolie of wokolie
  • 75 gr boemboe nasi goreng (conimex)
  • 2 bosui stengels
  • optioneel: gebakken ei

Instructions

1

Snijd de kipdijfilet in blokjes en de bosui in ringen.

2

Verwarm een scheut olie in een wokpan en voeg de kipdijfilet toe en bak het in 6 minuten goudbruin.

3

Voeg de nasi groente en bosui toe en bak 4 minuten mee.

4

Voeg nu de boemboe nasi goreng toe aan de wokpan en roer dit goed door de groente en kip heen.

5

Bak ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst voor 2 minuten en voeg het daarna toe aan de wokpan en meng alles goed door elkaar.

6

Je kan eventueel nog een lekkere omelet of ei bakken voor erbij. Verdeel de bloemkool nasi goreng over de borden en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply