Hoofdgerechten/ Rijst

Poké Bowl Recept met Zalm, Avocado en Mango

Ben jij ook zo fan van de poké bowl-hype? Poké bowls zijn al een tijdje razend populair. Het kan zo het makkelijke zusje van sushi zijn en je kan er erg veel mee variëren. Vandaag heb ik een poké bowl recept voor jullie met zalm, avocado, mango en sojabonen. Daarnaast heb ik een hele lekkere poké bowl saus gemaakt. Hieronder meer over de ingrediënten en hoe je een poké bowl saus kan maken.

Van poké bowls krijgen wij nooit genoeg. Het is een licht hoofdgerecht. Vaak worden er frisse ingrediënten aan toegevoegd, zoals mango, ananas of limoen. Daarnaast kan je heel goed zoete ingrediënten toevoegen aan dit poké bowl recept.

Wat is een poké bowl?

Een poké bowl komt traditioneel uit Hawaï en wordt uitgesproken als po-kay-bol. Dit gerecht wordt in Hawaï voornamelijk door vissers gegeten, die met een poké bowl de restjes vis op proberen te maken. Een poké bowl komt dus eigenlijk uit de Amerikaanse keuken, terwijl de smaakmakers worden beïnvloed door de Japanse en Aziatische keuken. Een poké bowl is dé perfecte maaltijd als je druk bent en weinig tijd hebt om in de keuken te staan. Ook is deze bowl gezond, maar je kan er natuurlijk zelf aan toe voegen wat je lekker vindt.

Poké bowl ingrediënten

In deze bowl heb ik gekozen voor mango als frisse touch. Daarnaast heb ik de groenten avocado, komkommer en sojabonen gebruikt. De sushi rijst wordt eigenlijk altijd wel gebruikt in een poké bowl, maar met de andere ingrediënten kan je nog erg variëren. In plaats van zalm kan je bijvoorbeeld kiezen voor verse tonijn of garnalen. En in plaats van mango kan je kiezen voor ander fruit dat erbij past.

Poké bowl saus maken

Ik heb twee lekkere sausjes gemaakt. Ten eerste een pittige mayonaise om er overheen te verdelen. Deze poké bowl saus is gemaakt van mayonaise, een beetje yoghurt, chilivlokken en een zoete chilisaus. Een super lekkere combinatie! Daarnaast heb ik nog een poké bowl dressing gemaakt voor de zalm van sojasaus, honing en limoensap. Als topping heb ik er nog lekkere sesamzaadjes overheen gestrooid.

poke bowl recept

Poké Bowl Recept met Zalm, Avocado en Mango

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 175 gr sushi rijst
  • Een halve komkommer
  • 130 gr sojabonen
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el zoete chilisaus
  • 250 gr verse zalmfilet
  • 1 tl sezamzaadjes
  • Een halve limoen
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl honing

Instructions

1

Bereid de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg vervolgens een eetlepel rijstazijn toe aan de sushirijst en meng dit door elkaar.

2

Meng in een kommetje de limoen, sojasaus en de honing tot een dressing. En pak een ander kommetje om de pittige mayonaise te maken van mayonaise, yoghurt, chilivlokken en zoete chilisaus.

3

Snijd de zalm, mango en avocado in blokjes. Schil de komkommer met een dunschiller en snijd de komkommer vervolgens in plakjes.

4

Marineer de zalm met de gemaakte dressing en zet het kommetje eventueel afgedekt in de koelkast.

5

Pak een mooie kom en verdeel netjes de mango, avocado, sushi rijst, komkommer, sojabonen en zalm in aparte vlakken.

6

Voeg nog wat van de pittige mayonaise saus toe en garneer de zalm met wat sesamzaadjes. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply