Hoofdgerechten/ Pasta

Pasta met Zalm en Broccoli

pasta met zalm en broccoli

Heb je weinig tijd en wil je toch een zalige maaltijd op tafel zetten? Probeer dan eens deze pasta met zalm en broccoli! Binnen 20 minuten staat dit recept op tafel. Perfect voor een drukke doordeweekse dag. Ook is het een hele makkelijke maaltijd die bijna niet kan mislukken. Typisch gevalletje ‘niet moeilijk doen, wel lekker smullen’. Ik ben gek op zalm en de combinatie met broccoli en een romige saus is echt perfect. Ik heb niet een stuk zalm toegevoegd, maar gerookte zalm. Dit geeft toch net nog wat meer smaak aan deze pasta met zalm en groenten.

Bij ons thuis is deze zalm broccoli pasta al een tijdje een groot succes. Ik had alleen nog geen goede foto om hem online te zetten, maar hier is het recept dan! Dit recept bestaat uit vis met gezonde vetzuren, groenten, volkorenpasta en crème fraîche. Een mooie combinatie tussen vet, koolhydraten en eiwitten. Het lekkere romige sausje van crème fraîche is op smaak gebracht met knoflook, citroensap, bieslook, dille en een beetje zout en peper. Eventuele ingrediënten die je nog toe kan voegen zijn: pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Ook is deze pasta erg lekker als je de broccoli vervangt door spinazie.

Ik heb ervoor gekozen om volkoren penne toe te voegen in plaats van penne rigate. Volkoren penne is gezonder dan ‘normale’ penne. Maar waarom is volkoren pasta gezonder?

  • De gehele graankorrel, inclusief het vliesje, wordt gebruikt tijdens het productieproces. Hierdoor wordt de korrel niet fijngemalen en blijven vitaminen en mineralen intact.
  • Volkoren pasta heeft complexe koolhydraten. Deze koolhydraten zijn moeilijk af te breken en hierdoor gaat je lichaam harder werken, waardoor er steeds een beetje energie vrijkomt. Je lichaam is hierdoor langer verzadigd en je hongergevoel blijft langer weg.
  • Volkoren pasta bevat meer vezels.

Geniet lekker van je gezonde pasta gerookte zalm en broccoli!

Pasta met Zalm en Broccoli

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 250 gr volkoren penne
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 tl bieslook
  • 1 tl dille
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Instructions

1

Snijd de broccoli in roosjes, de gerookte zalm in stukjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de broccoli toe aan de penne.

3

Doe wat olijfolie in een wokpan en voeg de ui en knoflook toe op middelhoog vuur. Bak dit even 2 minuten.

4

Voeg nu de penne, broccoli, gerookte zalm, crème fraîche, citroensap, bieslook en dille toe en bak dit 4 minuten. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout en verdeel de pasta met zalm en broccoli over de borden. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply