fbpx
Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm

Kip Kerrie met Bloemkoolrijst

kip kerrie met bloemkoolrijst

Kip Kerrie met Bloemkoolrijst

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 150 ml kokosmelk
  • 350 gr kipdijfilet
  • 250 gr champignons
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el garneer amandelen
  • 1 rode paprika
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el bloem
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el limoensap
  • Becel original

Instructions

1

Snipper de rode ui, snijd de champignons in plakjes, snijd de knoflook fijn en de rode paprika en kipdijfilet in blokjes.

2

Voeg wat Becel vloeibare boter of olijfolie toe aan een diepe koekenpan en fruit de rode ui en knoflook even aan.

3

Voeg de kipdijfilet toe en bak rondom bruin.

4

Voeg de rode paprika, champignons, kerriepoeder, komijn, gemberpoeder, peper en zout toe aan de koekenpan. Voeg ook de kokosmelk toe en laat het even zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst nog één eetlepel bloem toe om de saus dikker te maken als je dit graag wilt. Roer alles goed door elkaar.

5

Kook ondertussen in een kookpan de bloemkoolrijst in 4 minuten gaar en bak de garneer amandelen een beetje aan in een koekenpan.

6

Schep de bloemkoolrijst en kip kerrie op de borden en garneer het gerecht met de garneer amandelen. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply