Dit pasta pesto kip recept is echt ideaal als je maar weinig tijd hebt om te koken of als je geen zin hebt om te koken. Onderstaand pasta pesto recept is namelijk erg makkelijk om te maken, het staat binnen een half uur op tafel รฉn het is ook nog eens super lekker!
Wij eten thuis erg vaak pasta pesto met kip. Dit pasta pesto kip recept is echt ons favoriete pastagerecht. Het viel mij daarom op dat ik het pasta pesto recept nog helemaal niet had gedeeld. De ene keer maak ik het met groene pesto en de andere keer met rode pesto. Net waar je op dat moment zin in hebt. Je kan groene of rode pesto ook zelf maken. Groene pesto maak je bijvoorbeeld van basilicum, citroensap, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een flinke scheut extra virgin olijfolie. Erg lekker om een keer zelf te maken.
Pasta pesto recept
Dit pasta pesto recept is erg makkelijk om te maken en je hoeft maar een aantal ingrediรซnten te kopen om deze penne pesto te maken. Ik denk dat je 6 producten moet kopen in de supermarkt en dat je de rest van de ingrediรซnten al in huis hebt. Dit pasta pesto recept wordt lekker door de combinatie van groene pesto, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, rucola en cherrytomaten. Echt een fantastische combinatie.
Pasta pesto maken? Ik maak deze pasta met kip en pesto ook wel eens met bijvoorbeeld tagliatelle of fusilli. Dat is ook super lekker. In dit pasta pesto kip recept gebruik in bijvoorbeeld rucola, maar ik heb het ook wel een keer met basilicum gemaakt. Net wat je zelf lekker vind of waar je zin in hebt. De cherrytomaten, pijnboompitjes en kippendijen vervang ik eigenlijk nooit. Die horen echt in deze pasta met pesto.
Eet jij liever een vegetarische pasta pesto? Je kan natuurlijk heel makkelijk de kippendijen eruit laten, maar dat had je waarschijnlijk zelf ook al bedacht. Geniet van je zalige pasta!
Pasta Pesto met Kip, Rucola en Cherrytomaten
Print RecipeIngredients
- 400 gr volkoren penne
- 185 gr groene pesto
- 60 gr pijnboompitten + extra voor garnering
- 20 gr Parmezaanse kaas + extra voor garnering
- 2 teentjes knoflook
- 350 gr kippendijen
- 1 ui
- 75 gr rucola
- 250 gr cherrytomaten
- 3 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
Snijd de knoflook fijn, de kippendijen in blokjes, snipper de ui en snijd de cherrytomaten doormidden.
Kook de volkoren penne gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Doe de olijfolie in een wokpan en bak de kippendijen rondom bruin.
Voeg nu ook de knoflook en het uitje toe en bak het 2 minuten mee.
Voeg daarna de cherrytomaten, de zout en peper, groene pesto en volkoren penne toe en bak dit 4 minuten op een middelhoog vuur.
Schep de pasta pesto op de borden en garneer met de rucola, pijnboompitten en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!