fbpx
Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm

Bloemkoolrijst Curry met Wokgarnalen en Sperziebonen

bloemkoolrijst curry met wokgarnalen en sperziebonen

Fan van de Oosterse keuken? Wij van Zalig koken vinden bijna alles van de Oosterse keuken lekker. In de Oosterse keuken wordt er vaak รฉn veel gebruik gemaakt van rijst. Mocht je nou net als wij van de Oosterse keuken houden, maar je wilt niet een heleboel koolhydraten eten, dan moet je deze bloemkoolrijst curry een keer proberen!

Of mocht je een koolhydraatrijke lunch hebben gehad met veel brood, dan is het ook perfect om in de avond een lichte maaltijd op tafel te zetten. Dit recept van curry met bloemkoolrijst is altijd een goed idee. Het is een gezond recept, super simpel om te maken en staat binnen 25 minuten op tafel (als het al niet sneller klaar is).

Bloemkoolrijst curry

Je kan tegenwoordig veel producten vervangen die veel koolhydraten bevatten door groenten. Pasta wordt vaak vervangen door courgetti, aardappelen worden vaak vervangen door een zoete aardappel of wortelen en rijst wordt vaak vervangen door bloemkoolrijst of broccoli rijst. Wist je dat je de bloemkoolrijst maar een paar minuten hoeft te bakken en het dan al klaar is? Deze bloemkoolrijst met curry is echt ideaal als je weinig tijd hebt. Op deze manier kan je erg makkelijk extra groenten toevoegen aan je maaltijd.

bloemkoolrijst curry

Deze curry bloemkoolrijst heb ik gemaakt met een kant-en-klare woksaus. Normaliter maak ik de sauzen altijd zelf, omdat je dan weet welke ingrediรซnten er gebruikt worden. Echter wil je soms graag dat je avondeten snel klaar is en soms wil je geen rotzooi op je aanrecht. Vandaar heb ik een hele lekkere kant-en-klare gele curry woksaus gekocht om deze bloemkoolrijst curry te bereiden. De garnalen geven naast de gele curry ook een erg lekkere smaak. Verder kreeg ik nog de vraag of deze bloemkoolrijst curry pittig is en dat is hij niet! Je kan dit gerecht natuurlijk wel pittig maken door een pittige saus te kopen of door er sambal aan toe te voegen.

Bloemkoolrijst Curry met Wokgarnalen en Sperziebonen

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 360 gram gebroken sperziebonen
  • 250 gram wokgarnalen
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 200 gr gele curry woksaus
  • Scheutje olijfolie

Instructions

1

Haal het staartje van de garnalen af en verwijder het darmkanaal.

2

Kook de sperziebonen in 10 tot 15 minuten gaar. Haal er altijd een uit de pan om te proeven of ze goed zijn.

3

Pak een wokpan, voeg een scheut olijfolie toe en wok de bloemkoolrijst in 4 minuten gaar op middelhoog vuur.

4

Bak gelijk de wokgarnalen in een andere pan. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de wokgarnalen in 4 minuten gaar op hoog vuur.

5

Voeg de wokgarnalen, de sperziebonen en de gele curry toe aan de bloemkoolrijst en bak het geheel nogmaals 5 minuten op middelhoog vuur. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply