fbpx
Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Soepen

Franse Vissoep met Zeevruchten, Venkel & Paprika

Franse vissoep met mosselen, inktvis en garnalen

Een keer wat anders: een lekker vissoepje die snel op tafel staat. Deze makkelijke vissoep zit boordevol witte visfilets, garnalen, een rijke tomatensaus en genoeg groenten voor de hele dag. Deze Franse vissoep is één van onze favoriete recepten waarbij je genoeg vis en groenten binnen krijgt en is klaar binnen 30 minuten!

Wat is er nou lekkerder als een smaakvolle warme soep op een koude en regenachtige dag? Je wilt dan het liefst op de bank kruipen en niet te lang in de keuken staan. Toch vind ik het een gerecht die je misschien niet elke week op tafel hebt staan. Deze vissoep met zeevruchten kan ook erg lekker zijn als voorgerecht als vrienden langskomen om samen te dineren.

Dit vissoep recept is ultiem comfort food en is goed gevuld. Ik heb gekozen voor gemengde zeevruchten maar je kan zelf kiezen welke schaal- of schelpdieren je toevoegt aan de vissoep. Kies vooral wat jij zelf lekker vindt.

Tip! Serveer de vissoep met stokbrood uit te oven. Besprenkel het stokbrood royaal met een mengsel van olijfolie en knoflook.

Deze lekkere vissoep maken? Zie het recept en de instructies hieronder. Veel kookplezier en eet smakelijk!

Franse Vissoep met Zeevruchten, Venkel & Paprika

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 ui
  • 1 venkelknol
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 el olijfolie
  • 0.05 g saffraan
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 ml water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 450 g zeevruchten (diepvries)
  • 20 g platte peterselie (of 1 tl)

Instructions

1

Snijd de ui in ringen en de paprika's in stukjes.

2

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkelknol in de lengte en snijd de helften in repen.

3

Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de ui, venkel en paprika 5 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg de tomatenblokjes, saffraan, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.

5

Voeg de zeevruchten toe en laat nog even meekoken.

6

Verdeel de soep over de kommn en bestrooi met wat peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply