Veelzijdig gerecht voor een dagje zonder vlees maar met vis. De combinatie van kabeljauw, prei, linzen en citroen maakt dit gerecht echt zalig.
Gebakken kabeljauw met prei, linzen & citroen
Print RecipeIngredients
- 50 g boter
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 300 g gesneden prei
- 25 ml water
- 1 citroen
- 2 stuks kabeljauwfilets
- 300 g spinazie
- 300 g linzen
- Zout en peper
Instructions
Doe 25 g de boter in een pan en fruit de gesneden uien 5 minuten.
Snijd of pers de knoflook fijn. Voeg de knoflook, prei, water, peper en eventueel zout toe en laat 8 minuten op middelhoog vuur met een deksel op de pan stoven.
Was de citroen af en rasp de schil en pers รฉรฉn helft uit. Snij de andere helft in schijfjes.
Verhit 25 g boter in een pan en bak de kabeljauwfilet in gaar. Keer halverwege voorzichtig en bestrooi met peper en zout.
Als de kabeljauw gaar is haal hem uit de pan en wikkel er aluminiumfolie omheen zodat de vis warm blijft.
Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie met het citroenrasp en sap slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg ondertussen de linzen toe aan de prei en warm 2 minuten mee.
Verdeel de linzen, prei en ui over de borden. Leg hier de vis op, de spinazie ernaast en een schijfje citroen. Eetsmakelijk!
Notes
Gemiddelde prijs: โฌ 6,40