fbpx
Bakrecepten

Sinterklaas Cheesecake Brownie met Pepernoten

sinterklaas cheesecake brownie met pepernoten

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! En daarom heb ik speciaal een heerlijke Sinterklaas cheesecake brownie met pepernoten gemaakt. Aankomende zaterdag komt Sinterklaas officieel naar Nederland en om alvast in de goede sfeer te komen ging ik helemaal los met allerlei zoetigheden. Dit cheesecake brownie recept moet je proeven!

Maar nogmaals: wat is dit lekker! Super slecht voor de lijn, maar wat mij betreft mag je gewoon geoorloofd zondigen tijdens de Sinterklaasdagen. En je hoeft deze zalige cheesecake brownie met pepernoten natuurlijk niet zelf op te eten. En dat diรซten komt in januari wel weer.

Tijdens Sinterklaas kunnen we natuurlijk niet om de pepernoten heen. Het liefst eet ik de pepernoten met witte chocolade eromheen. Deze pepernoten zou je ook nog kunnen toevoegen aan deze taart als je dat lekkerder vindt. Eigenlijk alle soorten pepernoten zijn wel lekker op deze taart, je kan kiezen voor witte chocolade, karamel, truffel, karamel zeezout, toffee, pure chocolade, enzovoort.

Het bakken van deze Sinterklaas cheesecake brownie is makkelijk om te maken, maar je hebt er wel even tijd voor nodig. En dan voornamelijk om de taart nog lekkerder en mooier te maken. Als hij eenmaal in de oven staat kan je verder gaan met cadeautjes inpakken en gedichten schrijven.

De cheesecake brownie smaakt het lekkerst als je hem even laat staan voordat je hem op gaat eten. Het liefst zelfs een hele dag. Ik weet dat het moeilijk zal zijn om je te beheersen maar de smaken trekken dan nog beter in de taart. Het is sowieso beter om deze taart eerder te maken om Sinterklaas stress te voorkomen. Vaak moet je toch nog dat ene cadeautje kopen en/of inpakken of een gedicht schrijven dat ook veel tijd in beslag neemt.

Hoe vieren jullie dit jaar Sinterklaas? Wij hebben lootjes getrokken met de familie waarbij we gedichten maken en cadeaus aan elkaar geven. Verder gaan we lekker gourmetten en natuurlijk deze cheesecake brownie taart opsmikkelen.

Sinterklaas Cheesecake Brownie met Pepernoten

Print Recipe
Cooking Time: 90 minuten

Ingredients

  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr ongezouten roomboter
  • 300 gr naturel roomkaas
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 gr kristalsuiker
  • 100 gr bloem + 1 el bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gr donkere basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gr pepernoten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op op 190 graden.

2

Breek de pure chocolade in een glazen kommetje. Het kommetje moet in een steelpan kunnen.

3

Breng een laag water aan de kook in een steelpan en zet het kommetje met de chocolade in het water zodat de pure chocolade smelt maar het water mag niet in het kommetje komen (au bain-marie).

4

Snijd de boter in blokjes en voeg al roerend toe aan de chocolade. Laat het geheel helemaal smelten en haal dan het kommetje van het vuur, schep het chocolademengsel in een kom waarin je kan mixen en laat het 10 minuten staan.

5

Mix ondertussen de roomkaas met 1 ei, de kristalsuiker, 1 el bloem, 1 tl bakpoeder in een grote kom met een handmixer tot een glad mengsel.

6

Pak de kom mer het chocolademengsel en mix het geheel met een handmixer terwijl je de andere 3 eieren erdoorheen gooit. Voeg ook de basterdsuiker, het vanille-extract, 100 gr bloem en 1 tl bakpoeder toe.

7

Verdeel 3/4 deel van het chocolademengsel over een ingevette springvorm. Verdeel hier vervolgens het roomkaasmengsel overheen.

8

Voeg vervolgens 8 grote druppels toe van het chocolademengsel dat nog over is op het roomkaasmengsel en maak met een satรฉprikker swirls in de druppels.

9

Leg vervolgens voorzichtig de pepernoten erop en bak de cheesecake brownie in 60 minuten gaar in de oven.

Notes

Diameter bakvorm: 26 cm

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply