fbpx
Bakrecepten/ Snacks & Tapas

Zelf Saucijzenbroodjes Maken

zelf saucijzenbroodjes maken

Ik hou echt van lekker eten en van lekkere snacks. Als ik aan lekkere snacks denk dan staat dit saucijzenbroodje recept zeker op het lijstje. Surinaamse saucijzenbroodjes, echt een super lekkere snack voor af en toe. Eet het niet te vaak, want goed voor de lijn is het helaas niet. Maar soms heb ik er echt zin in! Jij ook? Dat is mooi want vandaag heb ik het beste saucijzenbroodje recept voor jou. Je kan nu dus thuis zelf saucijzenbroodjes maken. Dat blijft toch het allerlekkerste.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik vroeger altijd op de middelbare school met een vriendinnetje naar de supermarkt ging in de pauze. We haalden altijd een stokbrood met kruidenboter óf een saucijzenbroodje. Ook super lekker maar zelf saucijzenbroodjes maken kan je hiermee niet vergelijken.

Saucijzenbroodje recept

Voor het saucijzenbroodjes bakken heb je een aantal ingrediënten nodig. Als eerste snipper je een witte ui, je hakt de knoflook en het pepertje fijn. Je pakt het gehakt en je mengt de ui, de knoflook, peper, nootmuskaat, paneermeel, zout en peper door het gehakt. Daarna voeg je een eierdooier en een beetje ketjap toe aan het gehakt en kneed je alles goed door het elkaar.

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken is erg gemakkelijk. Belangrijk is dat je de juiste ingrediënten in huis haalt, het gehakt moet goed gekruid zijn en een beetje vettig. Ook is het handig als je het bladerdeeg van tevoren laat ontdooien. Dan kan je gelijk aan de slag. Als eerst verwarm je de oven op 220 graden. Lekker heet want dan worden de saucijzenbroodjes super krokant. Als je het gehaktmengsel hebt gemaakt verdeel je het gehakt in 8 delen. Je maakt er worstjes van en vervolgens verdeel je de worstjes over de bladerdeegvelletjes. Vouw de bladerdeegvelletjes dubbel, druk de zijkanten aan met een vorkje en geniet van je heerlijke saucijzenbroodjes.

Zelf Saucijzenbroodjes Maken

Print Recipe
Serves: 8 saucijzenbroodjes Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • 300 gr half-om-half gehakt
  • 8 vellen diepvries bladerdeeg
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 klein uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eierdooiers
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 el paneermeel
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • klontje boter voor het invetten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snipper de ui heel fijn en hak de knoflook en de peper fijn. Meng het samen met de nootmuskaat, paneermeel, zout en zwarte peper door het gehakt.

3

Splits één ei en voeg de eierdooier met de ketjap toe aan het gehakt en kneed het gehakt met je handen tot het goed gemengd is.

4

Verdeel het gehakt in 8 delen, maak worstjes van het gehaktmengsel (iets korter dan het bladerdeeg) en leg dit op het ontdooide bladerdeeg.

5

Vouw de bladerdeegvelletjes dubbel en maak de lange randjes eerst vast met je vingers en druk ze daarna aan met een vork. De korte uiteinden druk je ietsjes dicht. Smeer de saucijzenbroodjes daarna in met de eierdooier.

6

Vet de bakplaat in en leg alle saucijzenbroodjes voorzichtig op de bakplaat. Bak de broodjes in 30 minuten gaar. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply