Garnalenspiesjes BBQ
Print RecipeIngredients
- 600 gr wokgarnalen
- 1 el sesamolie
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl sambal oelek
- 1 el ketjap manis
- 1 tl peterselie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
Haal de wokgarnalen uit de vriezer en laat deze ontdooien.
Pak een grote kom en voeg de wokgarnalen, sesamolie, knoflook, paprikapoeder, sambal oelek, ketjap manis, peterselie, zout en peper naar smaak toe.
Pak een eetlepel en meng alles goed door elkaar. Laat de marinade 30 minuten intrekken in de koelkast. Hoe langer je het laat intrekken, hoe sterker de smaak zal zijn.
Haal na een half uur de garnalen uit de koelkast. Pak 12 satรฉprikkers en rijg ongeveer 4 garnalen per satรฉprikker op de stokjes.
Leg ze op de barbecue en gril ze ongeveer 4 minuten aan beide kanten. De garnalen zijn klaar als ze niet meer glazig zijn. Serveer de garnalenspiesjes lekker met een cocktailsausje. Geniet ervan!
Notes
Benodigdheden: 12 satรฉprikkers