fbpx
Bijgerechten/ Dips, Sauzen & Dressings/ Snacks & Tapas

Garnalenspiesjes BBQ

garnalenspiesjes bbq

Garnalenspiesjes BBQ

Print Recipe
Serves: 12 garnalenspiesjes Cooking Time: 5 minuten bereiden + 30 minuten marineren + 8 minuten grillen

Ingredients

  • 600 gr wokgarnalen
  • 1 el sesamolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

1

Haal de wokgarnalen uit de vriezer en laat deze ontdooien.

2

Pak een grote kom en voeg de wokgarnalen, sesamolie, knoflook, paprikapoeder, sambal oelek, ketjap manis, peterselie, zout en peper naar smaak toe.

3

Pak een eetlepel en meng alles goed door elkaar. Laat de marinade 30 minuten intrekken in de koelkast. Hoe langer je het laat intrekken, hoe sterker de smaak zal zijn.

4

Haal na een half uur de garnalen uit de koelkast. Pak 12 satéprikkers en rijg ongeveer 4 garnalen per satéprikker op de stokjes.

5

Leg ze op de barbecue en gril ze ongeveer 4 minuten aan beide kanten. De garnalen zijn klaar als ze niet meer glazig zijn. Serveer de garnalenspiesjes lekker met een cocktailsausje. Geniet ervan!

Notes

Benodigdheden: 12 satéprikkers

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply