fbpx
Hoofdgerechten/ Lunch/ Rijst

Poké Bowl met Tonijn in Citroenolie en Zoete Aardappel

poké bowl met tonijn in citroenolie en zoete aardappel

Poké Bowl met Tonijn in Citroenolie en Zoete Aardappel

Print Recipe
Serves: 2 poké bowls Cooking Time: 35 minuten

Ingredients

  • 120 gr Princes Selections Tonijn in Zonnebloemolie met Citroenolie en Groene Peper
  • 2 zoete aardappels
  • 3 bosuien
  • 1 avocado
  • 1 eetrijpe mango
  • 1/2 komkommer
  • 125 gr rijst
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Voor de soja-mayo:
  • 6 el mayonaise
  • 2 el water
  • 2 el sojasaus

Instructions

1

Snijd de zoete aardappels, mango, avocado en komkommer in blokjes en de bosuien in kleine ringen.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Pak een kom, voeg de zoete aardappelblokjes, zout en peper naar smaak en de olijfolie toe. Meng het goed door elkaar.

4

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappel op het bakpapier. Rooster de zoete aardappel 20 minuten in de oven.

5

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Maak de soja-mayo is een kom. Voeg de mayonaise, het water en de sojasaus toe en meng het geheel met een vork goed door elkaar.

7

Pak twee diepe borden en verdeel de tonijn, zoete aardappel, bosui, avocado, mango, komkommer en rijst over de borden. Voeg een lekkere hoeveelheid van de soja-mayo toe en garneer de poké bowls met wat sesamzaadjes. Geniet ervan! Dit ga je lekker vinden.

You Might Also Like