Een erg lekker recept uit de Russische keuken en super snel klaar!
Stroganoff balletjes met aardappelpuree en broccoli
Print RecipeIngredients
- 1 zoete puntpaprika
- 1 el olijfolie
- 300 g gehaktballetjes of gehakt
- 21 g zakje stroganoffsaus
- 125 ml water
- 450 g aardappelpuree met boter
- 300 g broccoliroosjes
- 60 g zwarte olijven in plakjes
- Zout en peper
Instructions
Verwijder het kapje en de zaadlijst van de zoekte paprika en snijd de paprika in ringen.
Verhit de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin op middelhoog vuur.
Voeg de puntpaprika toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg het zakje van de stroganoffsaus met het water toe aan de gehaktballetjes en paprika en laat het 5 minuutjes stoven. Roer regelmatig.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de broccoliroosjes gaar.
Giet de broccoliroosjes af en voeg toe aan de aardappelpuree. Stamp dit fijn met een pureestamper.
Schep de plakjes olijven erbij en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de broccoli aardappelpuree samen met de balletjes en paprika in stroganoffsaus. Eetsmakelijk!
Notes
Gemiddelde prijs: โฌ 6,00
No Comments