fbpx
Hoofdgerechten/ Pasta

Spaghetti Knoflook met Parmezaanse Kaas, Cherrytomaten en Basilicum

spaghetti knoflook met Parmezaanse kaas, cherrytomaten en basilicum

Er zijn bepaalde gerechten die gewoon te lekker zijn, dat je ze de volgende dag weer wilt maken en de volgende dag weer… Deze spaghetti knoflook Parmezaanse kaas met cherrytomaten en basilicum is er één van. Deze pasta heeft veel weg van de populaire aglio e olio, maar dan nóg lekkerder.

Neem een aantal basisingrediënten uit de voorraadkast – volkoren spaghetti, extra vierge olijfolie, verse knoflook, chilivlokken – deze ingrediënten meng je met lekkere cherrytomaten aan de tak, basilicum en Parmezaanse kaas en je hebt een van de lekkerste pastagerechten van de wereld.  Elke hap die je neemt van deze verrukkelijke spaghetti met knoflook en Parmezaanse kaas, neemt je mee naar een kleine trattoria in Rome. Zie je jezelf al zitten op een terras, een goed glas rode wijn en deze overheerlijke spaghetti met knoflook en Parmezaanse kaas? Hoewel de exacte oorsprong niet bekend is, komt dit gerecht ongetwijfeld uit Italië. Sommige zeggen dat deze spaghetti uit Napels komt, terwijl anderen weer zeggen uit de zuidoostelijke regio Abruzzo. Hoe dan ook, het is een boerengerecht, gemaakt door arme boeren die maar een aantal ingrediënten bij de hand hadden.

Spaghetti knoflook Parmezaanse kaas

Dit recept is dus gemaakt op basis van een erg simpel gerecht en nóg lekkerder gemaakt met een aantal ingrediënten. Door de knoflook en chilivlokken in olijfolie te bakken wordt de olie op smaak gebracht. Wanneer je een paar kopjes pastawater toevoegt, verandert een eenvoudig mengsel in een zalige saus. Daarnaast heb ik nog een goede hoeveelheid Parmezaanse kaas toegevoegd waardoor je een soort smeuïge kaassaus creëert. In dit spaghetti recept met knoflook en Parmezaanse kaas wil je het liefst extra vierge olijfolie gebruiken. Dit zal veel smaak geven aan het gerecht. Dit gerecht is echt comfort food to the max. Als je van spaghetti houdt moet je dit recept zeker een keer maken. En anders zijn deze spaghetti recepten ook erg zalig: Herfst Bolognese of Pasta pesto met bacon rucola en walnoten.

Laat mij zeker even weten in de reacties hoe je de pasta vond. Vind ik leuk!

Spaghetti Knoflook met Parmezaanse Kaas, Cherrytomaten en Basilicum

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 250 gr Juanita cherrytomaten aan de tak
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Snuf chilivlokken
  • 5 gr basilicum + iets voor garnering
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 tl tijm
  • Extra vierge olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Kook de volkoren spaghetti in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gooi het kookvocht na de tijd niet weg!

3

Snijd ondertussen de knoflook en de basilicum fijn.

4

Leg de cherrytomaten aan de tak op een ovenplaat en schenk er een scheutje olijfolie overheen. Besprenkel de cherrytomaten met peper, zout en tijm en zet het 15 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Pak een grote diepe pan en fruit de knoflook en de chilivlokken iets aan in olijfolie.

6

Voeg de gekookte spaghetti toe, de Parmezaanse kaas en 2 kopjes kookvocht toe en meng de spaghetti goed door elkaar.

7

Kruid de spaghetti ten slotte met peper en zout naar smaak en de fijngesneden basilicum. Meng het nogmaals goed door elkaar en verdeel de spaghetti over de borden.

8

Garneer de spaghetti met de cherrytomaten en basilicum en geniet van je zalige spaghetti!

You Might Also Like