fbpx
Bijgerechten/ Koolhydraatarm/ Lunch/ Salades

Avocado Salade met Tonijn, Appel, Augurk & Gedroogde Tomaten

avocado salade met tonijn, appel, augurk & gedroogde tomaten

Een gezonde avocado salade met tonijn, augurk, appel en gedroogde tomaten. Super makkelijk om te maken en waanzinnig lekker. Eet er een stuk ciabatta bij (als je niet koolhydraatarm eet) en je maaltijd is compleet.

Dit is echt onze favoriete maaltijdsalade die goed vult. Je voelt je de hele middag verzadigd tot aan het avondeten. De nootachtige smaak van avocado, het zoute van de tonijn, het zure van de augurk en het zoete van de appel en gedroogde tomaten gaan echt perfect samen.

Avocado salade

Een salade met avocado is altijd een goed idee. Avocado is een gezonde groente. Het verkleint de kans op hartziekten, beroertes en darmkanker, net zoals bij het eten van vele andere groente en fruit. Avocado bevat veel vet, maar dan onverzadigde vetten. Dit zijn goede vetten die het LDL-cholesterol van het bloed verlaagd. Een avocado levert door het vele vet echter ook veel calorieรซn, vandaar gebruik ik ook een halve avocado per persoon. Je voelt je hierdoor wel langer verzadigd, waardoor je niet meer gaat snacken in de middag. Ook bevat deze avocado salade veel eiwitten en is het een koolhydraatarme salade. Perfect als je een beetje op de lijn wil letten, maar toch graag wilt sporten en spiermassa op wilt bouwen.

Als je weinig tijd hebt om een gezonde lunch te bereiden en je wilt graag een koolhydraatarme salade maken dan is deze avocado salade perfect. Je hebt slechts vijf ingrediรซnten nodig om deze zalige lunch op tafel te zetten. Je zou nog een zoete dressing toe kunnen voegen, maar de avocado salade is al super smaakvol van zichzelf dat dit niet nodig is. De tonijn die is toegevoegd aan deze salade past ook goed bij een gezond eetpatroon. Een maaltijdsalade met tonijn bevat veel eiwitten en is rijk aan vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren. Ook een leuke bijkomstigheid is dat er in tonijn weinig calorieรซn en vetten zitten. Dat wordt dus smikkelen.

Ga jij deze zalige avocado salade maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Laat het mij zeker even weten.

Avocado Salade met Tonijn, Appel, Augurk & Gedroogde Tomaten

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 4 augurken
  • 1 avocado
  • 1 blikje tonijn met water
  • 1 Pink Lady appel
  • 2 gedroogde tomaten

Instructions

1

Pak twee kommetjes waar je de salades in kan verdelen.

2

Snijd de augurken in stukjes of plakjes en verdeel twee augurken in รฉรฉn kom en de andere twee augurken in de andere kom.

3

Snijd de avocado door de helft en haal de pit eruit. Snijd met een schilmesje blokjes in de avocado en lepel de helft eruit en voeg toe aan een kom. Doe hetzelfde met de andere helft en voeg dit toe aan de andere kom.

4

Snijd ook de appel in kleine blokjes en verdeel de appel ook over de twee kommen.

5

Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes en verdeel dit over de twee kommen.

6

Tot slot verdeel je de tonijn over de twee komen. Meng de salades goed door elkaar en je kan ervan smullen. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply