fbpx
Hoofdgerechten/ Rijst

Butter Chicken Recept | Indiase Curry

Indiase butter chicken curry

Hmmm zo lekker, dit Indiase butter chicken recept! Dit curry recept moet je proberen. Ik ben echt gek op Indiase curries. Pittige madras, zoete kip tikka massala, kip korma, vindaloo. Heerlijk.

We hebben tot nu toe maar vier curries op de website staan. Voor meer inspiratie kan je deze spinaziecurry bekijken. Erg lekker, waarbij we de curry in het naanbrood serveren. Of deze koolhydraatarme curry met bloemkoolrijst, wokgarnalen en sperziebonen. Vier curry recepten is wel erg weinig. Het wordt dus hoog tijd dat er meer Indiase curry recepten op zaligkoken.nl komen te staan. Iedere Indiase curry begint met de heilige 3. Zo ook dit butter chicken recept met: ui, gember en knoflook. De saus maak je vervolgens om het geheel van de rijst, kip en naanbrood samen te brengen.

Deze week staat één van de meeste populaire curries op het menu. Een butter chicken curry staat in de top 5 als favoriet bij de Indiase restaurants. Echter moet ik wel toegeven, zelf dit butter chicken recept maken is veel lekkerder. Als je de butter curry afhaalt of je gaat het eten in een restaurant, dan is de curry vaak erg zoet en romig. En wanneer je zelf het butter chicken recept maakt kan je zelf kiezen hoe romig en zoet je het maakt. Ik houd wel van een zoete en romige curry, maar het moet wel een beetje in balans zijn.

Indiase butter chicken recept

Deze butter chicken curry ziet er misschien moeilijk uit om te maken, maar is erg makkelijk. Je kookt de rijst apart en je maakt de saus en kip eerst apart klaar. Er worden veel soorten kruiden gebruikt. Bijna alle kruiden heb je meestal wel in huis, zoals paprikapoeder, zout, peper en kaneel. Alleen heeft niet iedereen garam masala en kurkuma kruiden in huis. Echter kan je deze kruiden gewoon in elke supermarkt kopen.

Krijg je familie op bezoek of vrienden over de vloer en weet je niet wat je voor eten moet maken? Kies dan dit butter chicken recept. Je kan het mooi in een grote schaal serveren. Voeg eerst de basmati rijst toe aan de schaal, schenk de heerlijke butterchicken eroverheen en top af met naanbrood en verse koriander voor de garnering.

Laten we deze lekkere butter chicken maken! Geniet ervan en eet smakelijk.

Indiase Butter Chicken Curry

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • Kipmarinade
  • 400 gr kipdijfilet
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl Garam Masala kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • Flinke snuf zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • Saus
  • 1 grote ui
  • Snuf gemberpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • Beetje zout
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl paprikapoeder
  • 50 ml slagroom
  • 400 gr tomatenblokjes
  • ½ tl citroensap
  • 2 el ongezouten roomboter
  • Handje Cashewnoten
  • Snuf kaneel
  • Peper naar smaak
  • Erbij serveren
  • 400 gr basmati rijst
  • Naanbrood met knoflook & koriander
  • Optioneel: verse koriander voor de garnering
  • Benodigdheden
  • Staafmixer

Instructions

1

Eerst ga je de marinade voor de kipdijfilet maken. Snij de kipdijfilet in blokjes. Pak een diepe kom en voeg de kipdijfiletblokjes, 3 el Griekse yoghurt, 1 tl paprikapoeder, 2 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 2 el zonnebloemolie en een flinke snuf zout toe. Meng alles goed door elkaar en marineer het minimaal 30 minuten in de koelkast.

2

Maak in de tussentijd de butter chicken saus. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3

Voeg de roomboter toe aan een wokpan en voeg de ui, zout, knoflook en gemberpoeder toe. Fruit dit 2 minuten een beetje aan.

4

Voeg nu 2 tl garam masala, 2 tl paprikapoeder, de tomatenblokjes, citroensap, snuf kaneel, peper naar smaak en de cashewnoten toe. Laat de saus 15 minuten sudderen.

5

Pak een staafmixer en mix het tot een gladde saus.

6

Kook ondertussen de basmati rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

7

Pak de kipdijfilet uit de koelkast en bak de kipdijfilet in roomboter in een aparte pan in 5 minuten goudbruin en gaar.

8

Voeg vervolgens de kip toe aan de saus en voeg nu ook de slagroom toe. Kook dit nog 5 minuten en roer regelmatig. Bak ondertussen het naanbrood in een pan of oven.

9

Serveer de butter chicken met gehakte koriander, basmati rijst en het naanbrood.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply