fbpx
Hoofdgerechten/ Rijst

Indiase Butter Chicken Curry

Indiase butter chicken curry

Indiase Butter Chicken Curry

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • Kipmarinade
  • 400 gr kipdijfilet
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl Garam Masala kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • Flinke snuf zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • Saus
  • 1 grote ui
  • Snuf gemberpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • Beetje zout
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl paprikapoeder
  • 50 ml slagroom
  • 400 gr tomatenblokjes
  • ยฝ tl citroensap
  • 2 el ongezouten roomboter
  • Handje Cashewnoten
  • Snuf kaneel
  • Peper naar smaak
  • Erbij serveren
  • 400 gr basmati rijst
  • Naanbrood met knoflook & koriander
  • Optioneel: verse koriander voor de garnering
  • Benodigdheden
  • Staafmixer

Instructions

1

Eerst ga je de marinade voor de kipdijfilet maken. Snij de kipdijfilet in blokjes. Pak een diepe kom en voeg de kipdijfiletblokjes, 3 el Griekse yoghurt, 1 tl paprikapoeder, 2 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 2 el zonnebloemolie en een flinke snuf zout toe. Meng alles goed door elkaar en marineer het minimaal 30 minuten in de koelkast.

2

Maak in de tussentijd de butter chicken saus. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3

Voeg de roomboter toe aan een wokpan en voeg de ui, zout, knoflook en gemberpoeder toe. Fruit dit 2 minuten een beetje aan.

4

Voeg nu 2 tl garam masala, 2 tl paprikapoeder, de tomatenblokjes, citroensap, snuf kaneel, peper naar smaak en de cashewnoten toe. Laat de saus 15 minuten sudderen.

5

Pak een staafmixer en mix het tot een gladde saus.

6

Kook ondertussen de basmati rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

7

Pak de kipdijfilet uit de koelkast en bak de kipdijfilet in roomboter in een aparte pan in 5 minuten goudbruin en gaar.

8

Voeg vervolgens de kip toe aan de saus en voeg nu ook de slagroom toe. Kook dit nog 5 minuten en roer regelmatig. Bak ondertussen het naanbrood in een pan of oven.

9

Serveer de butter chicken met gehakte koriander, basmati rijst en het naanbrood.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply