fbpx
Bakrecepten/ Snacks & Tapas

Marokkaanse Tonijnpakketjes met Soja-muntdip

Marokkaanse tonijnpakketjes

Als trotse Princes ambassadrice heb ik een super lekker hapje gemaakt van tonijn uit blik. De Healthy Sisters daagden mij uit om deze overheerlijke tonijnpakketjes na te maken én er een eigen draai aan te geven. Ik heb mijn eigen touch aan het gerecht gegeven door de hapjes nóg krokanter te maken en ik heb er een saus bij geserveerd die er perfect bij past. Zet de tonijnpakketjes gezellig op tafel bij een borrel of verjaardag. Succes gegarandeerd!

WINACTIE

Nu daag ik jou uit om deze tonijnpakketjes na te maken. Je maakt daarmee kans op een goedgevulde Princes box met veel vis van Princes, keukenapparatuur, gerei om mee te koken én tafel decoratie zoals borden en schalen t.w.v. € 165.

Wat moet je doen om kans te maken?

  • Maak dit tonijnpakketjes recept na
  • Volg & tag @princes_nl en @zaligkoken.nl op Instagram
  • Tag 2 vrienden waarmee je deze tonijnpakketjes wilt eten
  • Gebruik de hashtag #ReceptenRuil

Deel jouw foto op je Instafeed vóór 4 juli en dan maak ik op 5 juli de winnaar bekend. Ik kijk ernaar uit om jullie creaties te bewonderen!

Marokkaanse tonijnpakketjes

Marokkaanse Tonijnpakketjes met Soja-muntdip

Print Recipe
Serves: 20 tonijnpakketjes Cooking Time: 15 min bereiden + 30 min oventijd

Ingredients

  • Ingrediënten tonijnpakketjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 160 gr Princes tonijnstukken in water
  • Scheutje olijfolie
  • 25 gr paneermeel
  • Eigeel van 1 ei
  • Ingrediënten saus
  • 1 el limoensap
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 5 blaadjes munt fijngesneden
  • 2 gr koriander of ½ tl korianderpoeder

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Laat de bladerdeegvellen ontdooien op een grote snijplank.

3

Pak een andere snijplank en snijd de rode ui, groene paprika en de rode paprika in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.

4

Pak een grote koekenpan of een wokpan, voeg een scheutje olijfolie toe en laat de pan heet worden.

5

Voeg nu de rode ui, knoflook, rode paprika en groene paprika toe en bak het geheel 6 minuten op een middelhoog vuur.

6

Voeg nu ook de tonijnstukken, komijnpoeder, paprikapoeder en het tomatenpuree toe. Bak dit nog 4 minuten mee.

7

Snijd ondertussen de bladerdeegvellen doormidden, zodat je twee rechthoeken krijgt.

8

Haal de pan van het vuur en leg een beetje van de tonijnvulling op een kant van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen dicht met een vork. Herhaal dit tot je alle hapjes hebt gevuld.

9

Pak een ei en voeg alleen het eigeel toe aan een kommetje. Bestrijk de tonijnpakketjes met het eigeel en strooi er wat van het paneermeel overheen.

10

Leg de tonijnpakketjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 30 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn geworden.

11

Als de tonijnpakketjes in de oven staan kan je de saus/dip gaan maken. Voeg alle ingrediënten voor de saus toe aan een schaaltje en meng het geheel met een vork tot een lekkere saus.

12

Serveer de tonijnpakketjes met de saus op een mooie schaal en geniet ervan!

You Might Also Like