Hoofdgerechten

Parelcouscous met Zalm, Courgette en Groene Asperges

parelcouscous met zalm, courgette en groene asperges

Verse zalm is gezond en lekker. Met een stuk zalm doe je mij echt een plezier. Ook wou ik al erg lang een gerecht maken met parelcouscous en zo is dit lekkere recept van parelcouscous met zalm, courgette en groene asperges ontstaan. Zalm met een krokant korstje is altijd lekker, maar in combinatie met courgette en groene asperges fantastisch. Eerder maakte ik dit Citroenzalm met Tomatencouscous recept met gewone couscous. Je kan dit recept echter ook maken met couscous in plaats van parelcouscous als je dat lekkerder vindt.

Parelcouscous met zalm, courgette en groene asperges

We maken dit gerecht op smaak met Becel Original vloeibaar, ui, zout, peper, knoflook, dille, rozemarijn, paprikapoeder, citroensap en voorgebakken pijnboompitjes. Ook is parelcouscous een nieuwe favoriet en ga je zeker vaker terugzien in mijn recepten! Oh ja, we maken dit parelcouscous met zalm recept nog lekkerder met romatomaatjes. Je kan parelcouscous gewoon kopen in de supermarkt, zoals de Albert Heijn en Jumbo.

Deze verse zalm en groenten heb ik gebakken met Becel Original vloeibaar. Normaliter gebruik ik eigenlijk altijd extra vergine olijfolie voor het bakken van vlees, vis en groenten. Maar ik heb laatst Becel Original vloeibaar weer helemaal herontdekt. Het geeft een hele lekkere smaak aan de zalm en de groenten, maar ook als je vlees bakt wordt het mooi bruin. Becel Original vloeibaar bevat veel onverzadigde vetten, waaronder omega 3 en 6. Deze meervoudige onverzadigde vetzuren dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed en leveren daarmee een bijdrage aan een gezond hart- en bloedvaten. Ook bevat vloeibare margarine meer onverzadigde vetten dan vaste margarine uit wikkel. Hard vet bestaat grotendeels uit verzadigd vet. Sinds ik dit weet gebruik ik veel meer Becel Original vloeibaar.

Ook wat ik echt goed vind is dat Becel Original vloeibaar 100% plantaardig is. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar is ook beter voor het milieu. Verder wordt het gemaakt van lijnzaad-, zonnebloem- en koolzaadolie. Deze oliën bevatten belangrijke voedingsstoffen, namelijk de vitamines A, D en E.

Geniet lekker van je parelcouscous met zalm, courgette en groene asperges!

Parelcouscous met Zalm, Courgette en Groene Asperges

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1/2 rode ui
  • 500 gr zalmfilet op huid
  • 150 gr parelcouscous
  • Zwarte peper en zout
  • 3 romatomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Becel Original vloeibaar
  • 1 courgette
  • 100 gr groene asperges
  • 1 tl dille
  • 1 tl rozemarijn
  • Snuf paprikapoeder
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 tl citroensap

Instructions

1

Snipper de rode ui, snijd de romatomaten en courgette in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.

2

Doe een klein beetje van de Becel Original vloeibaar in een koekenpan en bak de pijnboompitjes bruin op middelhoog vuur. Let op dat ze niet aanbranden!

3

Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Pak een wokpan en voeg de gewenste hoeveelheid van de Becel Original vloeibaar toe. Voeg de groene asperges, knoflook en rode ui toe en bak het geheel voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de courgette toe en bak het nogmaals 4 minuten.

5

Pak na 5 minuten een grillpan of een koekenpan en voeg weer wat Becel Original vloeibaar toe. Bak de zalm aan beide kanten gaar in ongeveer 5 minuten.

6

Voeg nu de tomatomaatjes, rozemarijn, paprikapoeder, citroensap en wat zout en peper naar smaak toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg als laatst de parelcouscous toe en meng het geheel goed door elkaar en zorg dat de parelcouscous weer goed heet is geworden.

7

Bestrooi de zalm met wat peper, zout en dille en haal de zalm uit de pan. Serveer de zalm samen met de parelcouscous op 2 borden en strooi er nog wat pijnboompitjes overheen. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply