fbpx
Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm

Verse Zalm met Citroen Courgetti

Een zalig culinair gerecht met veel smaken. Het is een fris en koolhydraatarm recept van courgetti in combinatie met een romige saus met zalm voor in de oven.

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 courgettes
  • 2 stukken zalm
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels creme fraîche
  • 25 gr pijnboompitten
  • Scheutje olijfolie
  • basilicum kruiden

Gemiddelde prijs: € 10,00
Bereidingstijd: 30 min

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Rasp de citroen en doe dit tijdelijk in een schaaltje.

Stap 3: Pak een ovenschaal en leg hierin de zalm. Pers vervolgens het sap van de citroenen over de zalm.
Bestrooi met een stukje peper en zout. Hak de pijnboompitten fijn met wat basilicum en een scheutje olijfolie met
een keukenmachine. Verdeel dit mengsel over de bovenzijde van de zalm en bak het ongeveer 15 minuten gaar in de oven.

Stap 4: Haal de courgette door de spirelli. Als je geen spirelli hebt kan je de courgette snijden met een kaasschaaf en vervolgens in dunne strookjes snijden. Snij de ui in kleine stukjes en snij de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Stap 5: Voeg na een paar minuten ook de courgetti slierten toe en bak deze mee voor ongeveer 3 minuten.

Stap 6: Voeg de bewaarde citroenrasp toe, de creme fraîche en flink wat peper en zout voor meer smaak. Proef of de saus goed op smaak is gemaakt.

Stap 7: Schep de courgette op een bord en leg hier de zalm op. Eetsmakelijk!

 

courgetti

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply