fbpx
Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Voorgerechten

Gevulde Aubergine met Gehakt en Feta

gevulde aubergine met gehakt en feta

Laatst at ik met vrienden bij het restaurant Boas in Deventer. Een luxe restaurant die vroeger een Michelinster heeft gehad. Hier heb ik toen de allerlekkerste gevulde aubergine gegeten die ik ooit heb gehad.

Helaas door deze rumoerige tijd moest restaurant Boas zijn deuren sluiten. Echt verschrikkelijk. De exacte aubergine die ik kreeg zou ik nooit na kunnen maken. Deze aubergine was urenlang gegaard en op smaak gebracht door de chef-kok. Maar ik heb het geprobeerd na te maken en mijn eigen touch eraan gegeven. Het is een simpel gevulde aubergine met gehakt recept geworden en erg goed gelukt.

Gevulde aubergine gehakt

Dit recept gevulde aubergine is erg simpel om te maken en super gezond! Veel smaak, veel eiwitten en vezels en je kan het goed serveren als bijgerecht of voorgerecht. Deze gevulde aubergine met gehakt is lekker gevuld met een rode paprika, tomatenblokjes en een uitje. Het gehakt voegt een zalige smaak toe en de aubergine wordt lekker zacht in de oven.

gevulde aubergine gehakt

Je kan het echter erg divers bereiden en maken zoals je zelf wilt. Dit omdat het erg makkelijk is om te maken. Het enige dat meer tijd vergt is de oventijd. Het is makkelijk om dit gerecht ruim van tevoren klaar te maken. De aubergines kan je al eerder in de oven laten garen en vervolgens vullen met het gehakt en de groenten. Je zet het klaar in de oven en bakt het vervolgens nog even 15 tot 20 minuten in de oven voordat je wilt gaan eten. Als je het echt ruim van tevoren wil maken, bijvoorbeeld een dag van tevoren, dan zou ik het even goed afdekken met zilverfolie en in de koelkast bewaren.

Ga jij dit recept van gevulde aubergine feta en gehakt maken? Of heb je nog vragen? Laat het mij weten in de comments!

Gevulde Aubergine met Gehakt en Feta

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten bereiden + 45 minuten in de oven

Ingredients

  • 2 aubergines
  • 400 gr extra mager gehakt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie voor garnering
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 1 rode paprika
  • 1 tl chilivlokken
  • 150 gr feta
  • Olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de aubergines. Pak een bakplaat en leg de aubergines op de bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met olijfolie. Bak de aubergines 30 minuten in de oven en draai ze na 15 minuten een keer om.

3

Terwijl de oven aan staat snijd je de paprika in blokjes, de knoflook fijn, de ui in kleine blokjes en de basilicum fijn.

4

Pak een diepe koekenpan, voeg wat olijfolie toe en laat de olie heet worden. Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprika toe en bak het 3 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met chilivlokken, zout, peper en paprikapoeder.

6

Voeg de tomatenblokjes toe en laat het gehaktmengsel 10 minuten pruttelen.

7

Haal de aubergines uit de oven en snijd ze net niet helemaal doormidden en vouw ze goed open. Schep het mengsel van gehakt in de aubergines.

8

Bestrooi de aubergines met lekker veel geraspte kaas en zet ze nogmaals 15 minuten in de oven.

9

Haal de gevulde aubergines uit de oven, leg ze op een mooi bord en garneer de aubergines met feta en peterselie. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply