fbpx
Dips, Sauzen & Dressings

Heksenkaas Maken

zelf heksenkaas maken

Heksenkaas is één van onze favoriete dips/sauzen voor op brood of op een toastje. Ik koop het vaak voor bij de borrel om er lekker wat in te dippen, zoals worteltjes, komkommer of toastjes. Ook is het lekker op brood met kaas. Toch wou ik heel graag een keer zelf heksenkaas maken en dat is erg goed gelukt. Je zou het ook toe kunnen voegen als saus in een salade. Super lekker.

Dit Heksenkaas recept is ook nog eens gezonder dan het originele Heksenkaas recept. Er zitten geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen in. Dat is het makkelijke van deze gezonde heksenkaas, je weet precies wat erin gaat.

Koolhydraatarme Heksenkaas. Het lijkt ingewikkeld, maar de bereiding is erg makkelijk. Vaak heb je meer dan de helft van de ingrediënten wel in huis. Je hoeft dus nog een paar ingrediënten te halen in de supermarkt. Ik vermoed alleen de prei, Griekse yoghurt en de roomkaas. Dit wordt echter een koolhydraatarme Heksenkaas als je de suiker uit de ingrediëntenlijst haalt. Ik kan je met zekerheid vertellen dat dit Heksenkaas recept nog steeds zalig is. De dip wordt wat dikker door de Griekse yoghurt en de mayonaise. Je kan ook voor minder vette varianten kiezen. Ik zou de ingrediënten dan veranderen in volle yoghurt en fritessaus.

Zelf Heksenkaas maken

Heksenkaas zelf maken is super makkelijk. Je hoeft alleen de prei en de knoflook iets voor te snijden. Je maakt van het mengsel een gladde saus door het te mixen met een staafmixer en je bent klaar! Heb je geen staafmixer? Geen probleem. Dan moet je er alleen voor zorgen dat de knoflook en prei erg fijn gesneden worden. Meng de rest van de ingrediënten samen met de knoflook en prei in een kommetje en je zalige dip is klaar.

Ga je dit Heksenkaas recept ook proberen? Laat een reactie achter. Ik ben benieuwd of je het net zo lekker vindt als ik!

Zelf Heksenkaas maken

Print Recipe
Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 2 tl suiker
  • 1 el citroensap
  • Grote snuf zout en peper
  • 1 el Limburgse mosterd
  • 1 knoflookteentje
  • 5 gr verse peterselie
  • 40 gr prei (net onder de bladeren)
  • 200 gr roomkaas/zuivelspread
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el Mayonaise

Instructions

1

Snijd de knoflook fijn en de prei in dunne ringen.

2

Pak een maatbeker, voeg alle ingrediënten toe en mix het geheel met een staafmixer. Voeg het mengsel toe aan een leuk schaaltje en je kan het serveren.

You Might Also Like

  • Ed van Kessel
    7 januari 2022 at 13:22

    Ik vind hem zeer geslaagd, echter achteraf die scherpe pepersmaak, is dat normaal? Ik gebruikte de 2e keer heel weinig peper maar die scherpe nasmaak bleef. De prei de oorzaak? Ik woon in Spanje, andere prei dan in NL misschien? Toch toppie hoor!!!!

    • Stephanie
      16 augustus 2023 at 19:53

      Hi Ed! Ja dat is het enige dat ik kan bedenken 🙂 Ik had zelf geen scherpe pepersmaak. Maar top dat het alsnog lekker was 😀