fbpx
Hoofdgerechten

Naanbrood met Kipgehakt, Feta en Frisse Groenten

naanbrood met kipgehakt, feta en frisse groenten

Vandaag heb ik een geweldig recept voor jullie gepubliceerd met naanbrood, gekruid kipgehakt en een lekkere combinatie van groenten met een zelfgemaakt sausje. Ik kan hier een heel lang verhaal over typen, maar je moet het echt een keer zelf maken en proeven. Wij hebben hier twee dagen van gegeten, zo lekker vonden wij het.

Dit recept is met kipgehakt maar als je rundergehakt lekkerder vind dan is dat ook zeker een goede variatie. Of eet je vegetarisch? Dan kan je kiezen voor vegetarisch gehakt. Ook heb ik komkommer, tomaat en een rode ui toegevoegd. Ik vond die combinatie erg lekker en zie je ook vaak in een Griekse salade. De rode ui zou je ook kunnen vervangen door een sjalotje. De naanbroden heb ik kant-en-klaar in de supermarkt gekocht. Bij de toko hebben ze ook echt super lekkere naanbroden en als je het echt lekker wil maken (maar hier moet je ook tijd voor hebben) dan zou ik de naanbroden zelf maken. Ik heb nog geen recept van voor het maken van naanbrood online staan, maar er staan genoeg recepten online als je ernaar zoekt.

Ik heb zelf kant-en-klaar kipgehakt gekocht in de supermarkt. Zelf vond ik de kipgehakt behoorlijk gekruid. Ik houd sowieso niet heel erg van gekruid vlees in de supermarkt. Ik heb altijd het idee dat dat vlees meer over de datum is dan vlees dat niet gekruid is. Maar dat zal vast tussen mijn oren zitten. Mocht je dit ook vinden of je wilt liever de kipgehakt zelf kruiden dan kan dat natuurlijk. Je koopt dan ongekruide kipgehakt. Je kan het kipgehakt vervolgens zelf kruiden met kipkruiden, maar je kan ook zelf een kipkruidenmix maken van de volgende kruiden:

  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Kerriepoeder
  • Zout
  • Peper
  • Knoflook
  • Rozemarijn
  • Chilivlokken

Ik voeg de ene keer meer paprikapoeder erdoorheen, omdat ik daar dan zin in heb. Het beste is om zelf de kruiden toe te voegen en het te proeven. Houd je niet van pittig? Dan laat je de chilivlokken uit de kruidenmix.

Naanbrood met Kipgehakt, Feta en Frisse Groenten

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 2 plain naanbroden
  • 400 gr gekruid kipgehakt
  • 2 lepels Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 10 gr verse koriander
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • Peper naar smaak
  • 1 el citroensap
  • Feta
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie

Instructions

1

Snijd de komkommer en tomaat in blokjes, snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui.

2

Doe wat olijfolie in een koekenpan en voeg het kippengehakt, de knoflook en de rode ui toe en bak het geheel tot de kip bruin is geworden.

3

Pak ondertussen een kom en voeg de Griekse yoghurt, komkommer, tomaat, de citroensap en peper en zout naar smaak toe. Meng het goed.

4

Doe ook alvast de naanbroden volgens de verpakking in de oven.

5

Als de naanbroden warm zijn haal je ze uit de oven en schep je hier het kipgehakt op en vervolgens het komkommer/tomaat mengsel.

6

Verkruimel iets feta en koriander eroverheen. En klaar om dit feestje op te eten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply