Hoofdgerechten

Citroenzalm met Tomatencouscous

Citroenzalm met tomatencouscous

Heerlijke kruidige couscous met een zachte zalm met citroen, paprika en knoflook. Bij ons thuis is het een favoriet. Jammie!

Citroenzalm met tomatencouscous

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 2 stukken zalm
  • 150 gram couscous
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • zout
  • gemberpoeder
  • 1 citroen
  • 10 cherrytomaatjes
  • 10 g verse koriander

Instructions

1

Doe de couscous in een kom met een snufje zout, 1 tl paprikapoeder en een 1/2 tl gemberpoeder en roer het mengsel door elkaar.

2

Voeg een centimeter heet water toe en bedek de kom met transparante folie.

3

Doe wat olijfolie in een pan en verwarm de pan op een gemiddeld hoog vuur. Rasp de helft van een citroen boven een bordje (bewaar de citroen voor later) en voeg hier 1 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder en 2 tl olijfolie aan toe.

4

Wrijf de zalm in het mengsel en doe het in de pan.

5

Snij de rode ui in kleine stukjes, doe de rode ui in een kom en pers er een halve citroen bovenuit.

6

Snij de cherrytomaatjes doormidden en voeg ze toe aan de kom. Voeg ook wat zout, olijfolie en knoflookpoeder toe.

7

Pak de kom met de couscous en roer het geheel met een vork. Voeg het mengsel van de kom met cherrytomaatjes toe en roer het geheel nogmaals goed door.

8

Schep de couscous en de zalm op een bord. Strooi er wat verse koriander overheen en eetsmakelijk!

Notes

Gemiddelde prijs: € 8,30

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Noura
    20 april 2019 at 12:15

    wonderful!

  • Leave a Reply