fbpx
Bakrecepten

Monchoutaart met Witte Chocolade, Aardbeien en Zandkoekjesbodem

monchoutaart met witte chocolade, aardbeien en zandkoekjesbodem

Vandaag heb ik voor het eerst een super zalig monchoutaart recept voor jullie klaarstaan. Dit monchoutaart recept is niet met de standaard bastogne koekjesbodem en kersen vlaaifruit, maar een monchou met witte chocolade, aardbeien en zandkoekjesbodem. Echt een favoriet en een taart die iedereen wel lekker vindt. Altijd als ik deze taart en een andere taart maak, is deze monchoutaart met chocolade altijd het eerste op.

Monchoutaart maken

Je kan de monchoutaart maken met een pakje van Dr. Oetker of je maakt het helemaal zelf met andere ingrediënten. De welbekende monchoupakjes heb je nog steeds nodig, maar het is helemaal niet moeilijk om deze monchoutaart met witte chocolade, aardbeien en zandkoekjesbodem zelf te maken.

Meestal wordt het standaard monchou recept gemaakt, maar het is toch veel leuker om hier af en toe mee te variëren? Er zijn namelijk nog veel meer lekkere combinaties. Ik heb nog meer lekkere ideeën met banaan, perzik of met een chocolate chip cookie bodem. Ook kan je bijvoorbeeld jam gebruiken in plaats van een vlaaivulling of vers fruit.

Iedere keer is deze taart weer een succes op verjaardagen. Je bent snel klaar met de bereiding en het is erg makkelijk om te maken. Het enige dat meer tijd kost is het opstijven van de monchoutaart in de koelkast. Dat is ook een leuke bijkomstigheid, voor deze monchoutaart heb je geen oven nodig. De topping van aardbeien en witte chocolade doe je er vlak voor het serveren op. Als je in weinig tijd deze taart wilt maken, kan je de slagroom wat steviger opkloppen.

Deze taart kan in principe bij elk feest, elke verjaardag en elk seizoen. Toch is hij perfect voor de zomermaanden door de frisse, zoete aardbeien. Een heerlijke smaaksensatie. Echter door er witte chocolade overheen te strooien is het een topper voor elk seizoen.

monchoutaart maken

Monchoutaart met Witte Chocolade, Aardbeien en Zandkoekjesbodem

Print Recipe
Serves: 10 personen Cooking Time: 30 minuten bereiden & 2 uur in de koelkast

Ingredients

  • 60 g ongezouten roomboter
  • 275 g Roomboter zandkoekjes
  • 400 g MonChou verse roomkaas
  • 500 g verse aardbeien
  • 50 g witte chocolade
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 ml opgeklopte slagroom

Instructions

1

Pak een springvorm en bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen met boter in.

2

Verkruimel de zandkoekjes in een bakje met een pollepel samen met de roomboter.

3

Verdeel het zandkoekjesmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het glad met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm vervolgens even in de koelkast.

4

Pak een grote kom en mix de monchou en de vanillesuiker met een keukenmixer tot een smeuïge massa.

5

Voeg vervolgens de slagroom toe aan het monchoumengsel en mix het tot het dik en egaal is geworden.

6

Verdeel het monchoumengsel verdeeld over de zandkoekjesbodem. Laat de monchoutaart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

7

Voor het serveren was je de aardbeien en snijd je deze in plakjes. Rasp de witte chocolade met een rasper.

8

Versier de monchoutaart vlak voor het serveren met de aardbeien en witte chocolade. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply