fbpx
Hoofdgerechten/ Rijst

Risotto met Kastanjechampignons

risotto met kastanjechampignons

Met risotto zit je altijd goed. Dit zalige risotto recept voor een romige risotto met kastanjechampignons is echt het ultieme comfort food. Wel is het belangrijk dat je bij de bereiding er liefde en geduld in stopt. Dan wordt het vaak nรณg lekkerder! Dit gerecht is makkelijk om te maken, romig en zit boordevol smaak.

Inmiddels heb ik deze risotto met kastanjechampignons al wel 100x gemaakt en ik blijf ervan smullen. Je moet alleen wel even geduld hebben voor de bereiding van dit gerecht. Je bakt eerst de kipdijfilet. Daarna voeg je de knoflook, ui en kastanjechampignons toe en bak dit even mee. Dan voeg je de risotto rijst met de bouillon en wijn toe. Hetgeen dat tijd kost is: schepje voor schepje de bouillon toevoegen. Je kan niet gelijk teveel bouillon toevoegen, maar je moet ook niet te weinig toevoegen. Ik houd zelf altijd een volle soeplepel aan. Terwijl je telkens bouillon toevoegt blijf je langzaam roeren. Het vuur mag hierbij ook niet te hoog staan, anders gaat het snel aan de pan vastplakken. Met een beetje geduld en veel liefde zet je deze verrukkelijke risotto met kastanjechampignons op tafel. Het is zeker niet lastig om dit gerecht te bereiden.

In deze risotto met kastanjechampignons gebruik ik kipdijfilet, omdat kipdijfilet zachter en lekkerder in dit gerecht is. Je kan dit recept echter ook vegetarisch maken. Dan laat je simpelweg de kipdijfilet weg. Ook maak ik gebruik van kastanjechampignons. Kastanjechampignons bevatten minder vocht dan witte champignons en hebben daardoor een vollere en nootachtige smaak. Ze mogen dan wat duurder zijn dan de witte variant, maar ze slinken veel minder. Dus je krijgt meer waar voor je geld. Perfect om toe te voegen aan een risotto. Heb je nog veel risotto over na het eten? Je kan kastanjechampignons ook langer bewaren. Veel voordelen dus. Geniet ervan!

Risotto met Kastanjechampignons

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

 • 1 ui
 • 1 knoflookteentje
 • 250 g kastanjechampignons
 • 10 gr ongezouten roomboter
 • 300 g risottorijst
 • 150 ml witte wijn
 • 750 ml water
 • 2 paddenstoelenbouillontabletten
 • 100 g extra oude kaas
 • 350 gr kipdijfilet
 • Peper en zout naar smaak

Instructions

1

Snipper de ui, hak het knoflookteentje fijn, snijd de kastanjechampignons in plakjes en de kipdijfilet in blokjes.

2

Pak een kookpan, voeg de roomboter toe en de kipdijfilet en bak het in 3 minuten gaar.

3

Voeg nu ook de knoflook, ui, kastanjechampignons, peper en zout toe aan de pan. Bak dit nog 2 minuten mee.

4

Voeg de risottorijst toe en roer tot het glazig is geworden. Blus het met de wijn en roer tot het vocht is opgenomen.

5

Mix het water met het bouillon en schenk telkens een soeplepel bouillon toe aan de pan. Roer het vaak tot het vocht is opgenomen en voeg dan weer een lepel bouillon toe.

6

Als al het bouillon is opgenomen voeg je de oude kaas toe en laat je dit smelten. Eet smakelijk!

You Might Also Like