fbpx
Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Soepen

Rode Linzensoep Recept met Wortel, Paprika en Bleekselderij

Rode Linzensoep Recept met Wortel, Paprika en Bleekselderij

Ik houd super veel van deze rode linzensoep. Ik had het eerder nog nooit gemaakt, maar ik ga het nu zeker regelmatig maken. Rode linzen spraken mij eerder niet echt aan als ingrediรซnt. Geen idee waarom, maar daar ben ik nu zeker op teruggekomen. Dit rode linzensoep recept moet je echt een keer maken.

Deze rode linzensoep heeft echt veel smaak van zichzelf en je hebt maar weinig smaakmakers nodig. Daarnaast is het een lekker gevulde soep en erg makkelijk om te maken. Je kan deze gezonde rode linzensoep ook vegetarisch maken door de rundersoepballetjes eruit te laten.

Rode linzensoep recept

Dit recept rode linzensoep is op basis van tomaat, wortel, paprika en bleekselderij. Je hebt hierdoor een beetje winter, maar ook een beetje zomer in je soepkom. Ik kan niet wachten tot het weer elke dag lekker weer is! Echter van dit rode linzensoep recept krijg je het sowieso lekker warm. Daarnaast is het ook nog een makkelijke rode linzensoep. Iedereen zou het kunnen maken. Je hoeft alleen maar de ingrediรซnten in huis te halen, alle ingrediรซnten toevoegen aan een grote soeppan, het lekker laten doorkoken en de soep vervolgens pureren met een staafmixer. Easy peasy. Je hoeft de rode linzensoep met wortel nog niet eens te pureren met een staafmixer. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de soep niet te pureren, maar alles goed te laten doorkoken. Dan krijg je een stevige maaltijdsoep. Net wat je zelf lekker vindt.

rode linzensoep recept met wortel, paprika en bleekselderij

Het blijft een koolhydraatarme soep als je er geen vermicelli aan toevoegt of brood erbij serveert. Mocht je geen koolhydraatarm dieet volgen, dan is het erg lekker om een plukbrood erbij te serveren zoals deze:ย Borrelbrood met Raclette Kaas. Je kan natuurlijk ook een lekkere salade bij deze linzen wortel soep serveren.

Wil je dit rode linzensoep recept zelf een keer proberen? Hieronder kan je het recept vinden. Zeker een aanrader!

Rode Linzensoep Recept met Wortel, Paprika en Bleekselderij

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 35 min

Ingredients

 • 3 romatomaten
 • 1 winterpeen
 • 1 stengel bleekselderij
 • 2 rode uien
 • 1 rode paprika
 • 1 el tijm
 • 2 tenen knoflook
 • 1 laurierblaadje
 • Een gember vingertopje
 • 200 gr rode linzen
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 250 gr rundersoepballetjes

Instructions

1

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes, de tomaten en paprika in blokjes, snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes van de tijm, schil de gember en winterpeen, snijd de gember fijn en de winterpeen in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, bleekselderij, knoflook, winterpeen, paprika, gember en laurier 3 minuten op hoog vuur.

3

Schep de tijm en tomaten erdoor en bak 2 minuten op hoog vuur.

4

Voeg de groentebouillonblokjes, de rode linzen en het water toe en laat de soep 15 minuten op laag vuur en afgedekt koken. Roer regelmatig.

5

Haal het laurierblad uit de pan, pureer de soep met een staafmixer en verdeel de soep over de kommen. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply