Lunch/ Noedels/ Salades

Knapperige garnalen- en noedelsalade

noedelsalade

Ik ben dol op noedels en ook deze noedelsalade viel weer in de smaak. Zo mooi als hij eruit ziet, zo zalig is hij ook!

Eerste maakte ik deze Aziatische noedelsalade met zalm & edamame bonen. Deze noedelsalade viel erg in de smaak waardoor is een andere variant wou maken en dat is gelukt.

Deze noedelsalade met garnalen is weer even wat anders. Heerlijk als lunch, maar je kan hem ook heel goed warm als hoofdgerecht serveren. Je kan dit gerecht bijvoorbeeld ‘s avonds al bereiden en in de koelkast zetten voor de volgende dag. Neem de salade mee naar je werk, veel lekkerder natuurlijk dan een bruine boterham.

Ook kan deze salade in principe het hele jaar door gegeten worden. Dus probeer hem zeker een keertje te maken. De noedelsalade krijgt de heerlijke smaak door de combinatie van vissaus, bruine suiker, sojasaus en limoen. Ook is hij lekker fris en een goed vullende maaltijd.

Wat is jouw favoriete noedelsalade?

 

garnalen noedelsalade

Knapperige garnalen- en noedelsalade

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 100 gr rijstnoedel
  • 1 winterpeen
  • 2 bosuien
  • 5 gr koriander
  • 5 gr munt
  • 140 gr garnalen
  • 4 tl sojasaus
  • 3 tl vissaus
  • 3 tl bruine suiker
  • sap van 1 limoen

Instructions

1

Snijd de wortel in kleine lucifers, de bosuitjes in dunne rondjes en hak de munt en koriander fijn.

2

Snijd de limoen doormidden en pers het sap uit in een bakje.

3

Doe wat wokolie in een wokpan en bak hierin de garnalen voor 4 minuten.

4

Voeg de winterpeen, bosuitjes, koriander, munt, sojasaus, vissaus, bruine suiker en limoensap toe aan de wokpan en bak het 5 minuten mee

5

Week de noedels in kokend water volgens de instructies op de verpakking. Giet de noedels af en laat het onder koud water afkoelen, laat het daarna weer goed uitlekken.

6

Meng de rijstnoedels in de wokpan en je kan het samen serveren. Eet smakelijk!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply