Lunch

BLT Wraps

BLT wraps

Vandaag staat dit super lekkere gevulde wrap recept voor de lunch op het menu: De BLT lunch wrap. Ik eet deze wrap voornamelijk als lunch maar je zou deze wrap ook kunnen maken voor een licht diner. BLT staat voor Bacon, Lettuce & Tomato en is een zalige combinatie. Deze wrap is fris, zout, knapperig en is goed vullend als lunch. De BLT sandwiches zijn erg bekend, maar je kan ook wraps gebruiken in plaats van wit brood. Leuk voor de variatie en echt super simpel en lekker.

Deze BLT tortilla wraps met kip en avocado maak ik met krokant gebakken bacon, gebakken kipfilet, tomaat, ijsbergsla en avocado’s. Ook hoort hier natuurlijk een sausje bij die de lekkere wrap een frisse touch geeft. Hoe ik op dit recept ben gekomen? Op woensdag bestellen we op het werk altijd broodjes bij de Broodbode. De Broodbode is een leuke lunchtent waar je vers brood, maaltijdsalades, drankjes, fruit en een lunch kan bestellen. Negen van de tien keer bestel ik het broodje ‘CBLE’ en hier zit altijd mayonaise, ijsbergsla, kip, bacon én nog ei op. Het is echt mijn favoriete broodje en daarom heb ik hier een variant op gemaakt zonder ei, maar met tomaat en avocado.

Zijn wraps gezond als lunch?

Wraps zijn niet het meest gezonde graanproduct dat je kan kiezen. Als je liever iets wilt eten waar meer granen in zitten kan je beter de wrap vervangen door volkoren brood. Dit recept blijft dan nog steeds hartstikke lekker ook al gebruik je geen wrap. Als je toch graag wraps wilt eten als lunch kan je het beste gaan voor volkoren wraps. Hier zitten vaak iets meer vitamines en mineralen in. Bekijk wel even de voedingswaarde op de verpakking om dit te controleren. Ook zou je kunnen kijken in een natuurwinkel voor wraps zonder toevoegingen voor gezonde wraps.

De vulling van de wraps heb ik wel zo gezond mogelijk gemaakt. Ik had bijvoorbeeld ook crème fraîche kunnen gebruiken maar in plaats daarvan heb ik gekozen voor Griekse yoghurt waar minder vet in zit. Verder zitten er alleen maar gezonde dingen in deze BLT wrap behalve mayonaise.

Heb ik je overtuigd om zelf deze gevulde wraps te maken? Wraps maken is leuk om te doen en super lekker als afwisseling op een saaie boterham of salade die je elke dag tussen de middag eet. Je kan deze makkelijke wraps ook erg goed koud opsmikkelen.

BLT Wraps

Print Recipe
Serves: 4 wraps Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 4 tortilla wraps
  • 8 plakjes bacon
  • 200 gr kipfilet
  • 2 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 3 tomaten
  • 2 avocado's
  • 150 gr ijsbergsla
  • Scheutje citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl bieslook

Instructions

1

Bak de plakjes bacon krokant in een koekenpan zonder olijfolie. Haal de pan vervolgens van het vuur.

2

Snijd de kipfilet in blokjes, doe iets olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.

3

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd vervolgens de avocado in de lengte doormidden en de helften ook weer in de lengte door vieren. Als de ijsbergsla nog niet is voorgesneden, snijd de sla dan in reepjes of blokjes. Snijd ook de knoflook fijn.

4

Pak een kommetje om het sausje te maken. Voeg de mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, peper, knoflook en bieslook toe aan de kom en mix het geheel goed door elkaar.

5

Besmeer de wraps met een laag van de saus en verdeel ¼ deel van de bacon, kipfilet, tomaten, avocado’s en ijsbergsla op elke wrap.

6

Rol de wraps op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply