Bakrecepten

Salted Caramel Appelflappen

salted caramel appelflappen

Appelflappen met alleen appel, suiker en kaneel zijn al super lekker, maar met salted caramel erbij zijn ze nog veel lekkerder! En daardoor hoeven ze echt niet alleen met oud en nieuw gegeten te worden.

Ik was laatst jarig en ik dacht: laat ik een keer iets anders bakken dan taart. Ook had ik niet zoveel tijd waardoor ik snel uitkwam bij het maken van deze zalige appelflappen. Maar ik wou er toch een twist aan geven en toen kwam ik uit bij het recept van salted caramel appelflappen. De appelflap heeft wat mij betreft een upgrade gekregen en ik heb een nieuwe verslaving gevonden.

Salted caramel wordt tegenwoordig in super veel lekkers gebruikt, namelijk bij ijs, taart, chocolade, brownies, cakejes etc. Daar heb ik zeker geen problemen mee.

Je kan deze appelflappen ook nog in andere leuke vormpjes maken en gezellig op tafel zetten tijdens een verjaardag, oud en nieuw of meenemen naar vrienden. Daar zullen ze vast blij mee zijn. Ook is het een goed alternatief voor de oliebol.

Tip: Zorg ervoor dat de roomboter bladerdeeg vellen ontdooid zijn als je begint met het maken van de appelflappen 🙂

Salted Caramel Appelflappen

Print Recipe
Serves: 10 Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 10 roomboter bladerdeeg vellen
  • 4 middelgrote Jonagold appels
  • 50 gr roomboter
  • 45 gr bruine suiker
  • 2 el maïsmeel
  • 40 ml water
  • 1 tl zeezout vlokken
  • 1 ei

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil en ontkern de appels en snijd het in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.

3

Doe de appelblokjes in een pan met de roomboter en bak het op laag vuur met de deksel op de pan in 10 minuten. Vergeet niet om af en toe te roeren.

4

Meng de maïsmeel en water is een klein kopje en zet het even opzij.

5

Voeg de suiker, zeezout en maismeel mengsel toe aan de appels en bak het nog eens 10 minuten met de appels eraf tot de appels zacht zijn en de karamel is ingedikt.

6

Haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen.

7

Pak de ontdooide bladerdeeg vellen en pak een kleine hoeveelheid van het appelmengsel en vouw de vellen dubbel. Druk de randen aan met een vork.

8

Voor een mooi goudbruin velletje bestrijk de bladerdeeg vellen met een geklopt ei. Je kan de appelflappen nog extra bestrooien met zout en suiker.

9

Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de appelflappen in ongeveer 20 minuten totdat het deeg mooi goudbruin is geworden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply