
Vispakketje uit de Oven met Venkel, Peultjes en Krieltjes
Print RecipeIngredients
- 500 gr krieltjes
- 200 gr peultjes
- 2 stuks pangasiusfilet (350 gr)
- 1 venkel
- 4 takjes peterselie
- 3 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- Peper en zout naar smaak
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de krieltjes goed en snijd ze door vieren. Verhit een beetje olijfolie in een grote diepe pan en bak de krieltjes afgedekt in ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur gaar. Schep de krieltjes af en toe om en breng ze op smaak met peper en zout.
Verwijder ondertussen de harde kern van de venkel en snijd de venkel in dunne reepjes. Hak ook de peterselie fijn.
Pak een nieuwe diepe grote pan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de venkel en de peultjes ongeveer 7 minuten op middelhoog vuur.
Pak twee vellen aluminiumfolie per persoon en verdeel het groentemengsel erover. Leg hier de pangasiusfilet op en verdeel de peterselie eroverheen. Besprenkel de pangasiusfilet vervolgens nog met wat olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.
Vouw de vispakketjes goed dicht en bak de vispakketjes 15 minuten gaar in de oven.
Serveer de vispakketjes met de krieltjes over de borden. Eet smakelijk!