fbpx
Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Ovenschotels

Koolhydraatarme Ovenschotel Witlof

koolhydraatarme ovenschotel witlof

Koolhydraatarme Ovenschotel Witlof

Print Recipe
Serves: 3 personen Cooking Time: 25 minuten bereiden & 25 minuten oventijd

Ingredients

  • 1 bloemkool
  • 1 runderbouillonblokje
  • 30 gr roomboter
  • 3 witlofstronken
  • Handje verse bieslook
  • 6 plakken ham
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine stukken.

3

Pak een kookpan en voeg heet water en het runderbouillonblokje toe. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar. Doe de bloemkool daarna in een vergiet om het water af te voeren.

4

Doe de bloemkool weer terug aan de pan en voeg peper en zout toe. Pureer het geheel met een staafmixer tot een egaal mengsel. Daarna voeg je de fijngesneden bieslook toe en roer je het goed door elkaar.

5

Maak de witlof schoon. Snijd de witlof in de lengte door de helft en verwijder de bittere kern.

6

Pak een nieuwe kookpan en kook de witlof in heet water in 10 minuten gaar. Als de witlof gaar is laat je ze uitlekken in een vergiet.

7

Verdeel de puree van bloemkool in een ovenschotel. Pak de helft van een witlofstronk en wikkel deze in met een plak ham. Herhaal dit en leg alle ingewikkelde witlofstronken naast elkaar op de bloemkool puree.

8

Bestrooi de witlof royaal met de geraspte belegen kaas. Bak de koolhydraatarme ovenschotel met witlof 25 minuten in een voorverwarmde oven. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply