fbpx
Koolhydraatarm/ Lunch/ Ontbijt

Eiermuffins met Bacon, Sperziebonen en Bloemkool

eiermuffins met bacon, sperziebonen en bloemkool

Ik vind het soms moeilijk om mijn lunch voor te bereiden als ik naar kantoor ga. En met moeilijk bedoel ik: geen tijd of geen zin. Maar toen ontdekte ik deze eiermuffins. Wat een uitvinding!

Je maakt één keer 12 eiermuffins, je legt een deel in de vriezer en je legt een paar klaar in de koelkast om de volgende dag mee te nemen. Het is niet alleen handig om mee te nemen naar kantoor als je weinig tijd hebt, maar je kan deze lekkere muffins ook eten als ontbijt of voor onderweg. Je kan zelfs eiermuffins maken als bijgerecht of voorgerecht. Eigenlijk zijn deze muffins altijd wel goed!

Eiermuffins maken

Met dit eiermuffins recept kan je 12 muffins maken. Het beste kan je ze bakken in een siliconen muffinvorm van 12 stuks. Dan kan je ze er namelijk makkelijk uithalen. In de koelkast blijven eiermuffins een paar dagen goed. Wil je ze langer bewaren? Dan kan je de hartige muffins het beste in de vriezer leggen. Dan kan je ze wel een week bewaren. Het makkelijkste is als je een lading hartige eiermuffins in het weekend maakt en dan kan je ze de week erop lekker meenemen naar het werk of voor onderweg.

Dit eiermuffins recept gaat nooit vervelen. Je hebt het lekkere zoute van de bacon, het knapperige van de sperziebonen, het zachte van de bloemkool en zoete van de romatomaten. Ook zijn er kruiden toegevoegd aan dit eiermuffins recept, namelijk kerriepoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder om nog meer smaak te geven aan deze zalige muffins. Er zijn eindeloze variatiemogelijkheden met eiermuffins. Je kan heel makkelijk restjes vlees of groenten toevoegen. Gebruik spekreepjes, bacon, kaas, spinazie, rauwe ham, broccoli, paprika, olijven, augurk, salami, prei, enzovoort.

Ga jij deze eiermuffins maken? Laat het mij weten in de comments en als je vragen hebt hoor ik het graag.

Eiermuffins met Bacon, Sperziebonen en Bloemkool

Print Recipe
Serves: 12 eiermuffins Cooking Time: 15 minuten bereiden + 25 minuten in de oven

Ingredients

  • 4 plakjes bacon
  • 5 eieren
  • 200 gr sperziebonen
  • 150 gr bloemkool
  • 1 romatomaat
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de bacon, romatomaten en bloemkool in kleine stukjes en de sperziebonen in vieren.

3

Pak een grote kom en voeg alle ingrediënten toe. Mix het geheel met een lepel.

4

Pak een muffinvorm waarmee je 12 eiermuffins kan maken en verdeel het eiermengsel over de muffinvormen.

5

Zet de muffinvorm in de oven en bak de eiermuffins 25 minuten in een voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply