fbpx
Hoofdgerechten/ Rijst

Ajam Smoor met Rijst, Sperzieboontjes en Pappadums

Ajam Smoor met Rijst, Sperzieboontjes en Pappadums

Vandaag heb ik een makkelijk recept voor jullie met een lekkere boemboe: ajam smoor. Alle kruiden die je nodig heb zijn in รฉรฉn keer gemixt. Erg handig en snel klaar! Ook is het een van de meest bekende boemboe in Nederland.

Ik heb in dit recept de boemboe voor ajam smoor van Conimex gebruikt. Hier zit onder andere kaneel en kruidnagel in en is een zalig mild kipgerecht uit de Indonesische keuken. Ik hou niet zo van erg pittig eten en dit gerecht was perfect. Net iets pittiger als je niet zo pittig eten gewend bent en lekker zoet. Ook niet geheel onbelangrijk, er zit minder suiker en zout in deze boemboe en gรฉรฉn kunstmatige kleurstoffen. De boemboe is een kant-en-klare pasta die je aanbakt en je hoeft alleen maar iets water toe te voegen.

Mocht je toch tijd hebben om te โ€œsmorenโ€ (betekent stoven in het Indonesisch) dan is het ook super lekker om de boemboe zelf te maken. Meestal kan geen pakje daar tegenop. De kip wordt dan gestoofd in een saus van Ketjap Manis met speklapjes. Hou je juist van pittig eten? Als je de smoor zelf maakt kan je het zo pittig maken als je zelf wilt.

Voor mij is ajam smoor met rijst een echte klassieker en ik heb er komkommer bij gedaan zodat het wat frisser wordt. Je kan er ook voor kiezen om hier een salade, atjar ketimoen of atjar tjampoer bij te serveren. Dat zijn ook hele frisse bijgerechtjes. Verder heb ik de ajam smoor geserveerd met pappadums. Patakโ€™s pappadums zijn een Indiase snack gemaakt van linzenmeel. Ze zijn erg knapperig en luchtig en passen perfect bij dit gerecht. Mocht je dit niet lekker vinden dan kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld gebakken uitjes over de ajam smoor te strooien.

Heb je nog tips om dit gerecht nog lekkerder te maken? Let me know! Probeer ook eens deze lekkere Thaise noedelsoep of deze kip pilav.

Ajam Smoor met Rijst, Sperzieboontjes en Pappadums

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 400 gr pandanrijst
  • 500 gr kipdijfiletblokjes
  • 95 gr Ajam Smoor kruidenpasta (Conimex)
  • 300 gr sperzieboontjes
  • 1 komkommer
  • 64 gr Pappadums
  • 400 gr tomatenblokjes
  • Peper en zout

Instructions

1

Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

2

Verhit wat olie in een diepe pan en bak hierin de kipdijfilet in 5 minuten op hoog vuur.

3

Voeg vervolgens de kruidenpasta toe en bak het geheel nogmaals 5 minuten op middelhoog vuur. Roer tussendoor even.

4

Als de kruidenpasta goed in de kip is getrokken voeg je de tomatenblokjes en toe en bak het geheel in 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg naar smaak nog eventueel peper en zout toe.

5

Kook de sperziebonen ondertussen in een aparte kookpan.

6

Serveer de Ajam Smoor, de rijst en de sperzieboontjes apart. Snijd nog lange repen van de komkommer met een kaasschaaf voor wat frisse groenten erbij en eet alles samen met de pappadums.

You Might Also Like