fbpx
Nagerechten

Chocolade Passievrucht Bavarois

Chocolade Passievrucht Bavarois

Twee favorieten combineren in een toetje en het ziet er ook nog een super leuk uit op tafel. Zit je je nu al te bedenken wanneer je dit zalige toetje kan maken? Deze chocolade bavarois met passievrucht is ideaal bij een luxe diner, maar wat dacht je van aankomende kerst? Gezellig met familie aan een grote mooi gedekte tafel en dit luchtige bavarois recept als nagerecht.

In dit recept vind je een combinatie tussen een fruit bavarois en een bavarois van chocolade. Ik heb gezellige glaasjes gebruikt die je makkelijk verdeeld kan serveren. Ook kan je deze toetjes van tevoren al klaarmaken en in de koelkast zetten voordat je ze gaat serveren en opsmikkelen. Ideaal als je nog meer recepten moet maken voor het kerstdiner. Je kan dit bavarois toetje ook in een taartvorm maken. Hierbij gebruik je een ringvorm waar je de ingrediรซnten aan toevoegt. Als topping heb ik frambozen gebruikt. Deze wijken natuurlijk erg af van de kleuren van de chocolade en passievrucht. Je kan ook kokos of chocoladeschilfers als topping gebruiken.

Zelf bavarois maken

Bavarois maken lijkt misschien lastig maar het is juist erg makkelijk. Vooral bij dit bavarois recept denk je misschien van: maar hoe maak ik de bavarois in twee lagen? Een met chocolade en de andere met passievrucht. Deze lagen ontstaan door het opstijven van het ei en de gelatine in de vriezer. In 30 minuten is de chocolade bavarois goed opgestijfd en kan je verdergaan met de volgende laag van de passievrucht bavarois. Maar hoe maak je bavarois eigenlijk? Je kan het uitgebreide recept en de ingrediรซnten hieronder lezen. Maar ik kan het ook even samenvattend uitleggen. De bavarois ontstaat eigenlijk uit de basis van een gelatineblad, ei, suiker en een smaakje. Je kan bavarois ook maken met aardbei, kokos, mango, banaan, enzovoort. Net wat je lekker vind! Geniet ervan.

Chocolade Passievrucht Bavarois

Print Recipe
Serves: 3 personen Cooking Time: 1 uur en 30 minuten

Ingredients

  • 4 passievruchten
  • 1,5 gelatineblad
  • 4 eieren
  • 30 g basterdsuiker
  • 40 g margarine
  • 140 ml melk
  • 80 g pure chocolade
  • 35 g witte suiker
  • 75 ml slagroom

Instructions

1

Voor de chocoladebavarois: Leg 1 heel gelatineblad in een kom met koud water en laat het even weken.

2

Verhit 140 ml melk in een steelpan en laat het niet koken.

3

Hak de pure chocolade in stukjes en voeg de chocolade toe aan de melk. Laat de chocolade helemaal smelten en roer het af en toe door.

4

Klop 2 eierdooiers en 35 gram basterdsuiker in een andere kom.

5

Giet de warme chocolademelk al kloppend in de kom met de eierdooiers en basterdsuiker.

6

Als het mengsel glad is geworden giet je het weer terug in de steelpan en kook je het geheel op laag vuur gedurende 4 minuten tot het dik is geworden.

7

Pak het gelatineblad uit de kom en voeg het toe aan het chocolademengsel. Roer het geheel tot het volledig is opgenomen en laat het geheel voor 15 minuten afkoelen.

8

Klop de slagroom in de kom waar je de chocolade in hebt gemengd tot het dik is geworden en voeg het toe aan het afgekoelde chocolademengsel.

9

Voeg het chocolademengsel toe aan 4 mooie glaasjes of kleine ringvormpjes. Leg de glaasjes met de bavarois in de vriezer voor 30 minuten.

10

Voor de passievrucht bavarois: Voeg een half gelatineblad toe aan de kom met koud water.

11

Verwarm de passievruchtpulp in een kleine steelpan tot deze borrelt.

12

Klop ondertussen de twee eieren en de witte suiker in een kleine kom.

13

Giet de hete passievruchtpulp in de kleine kom en klop het tot een glad geheel met een garde.

14

Doe het passievruchtmengsel terug in de pan en roer het geheel op laag vuur gedurende 4 minuten tot het dik is geworden.

15

Pak het gelatineblad uit het water en voeg het toe aan het passievruchtmengsel. Roer het geheel tot het volledig is opgelost.

16

Voeg de margarine toe, laat het smelten en haal de pan van het vuur. Laat het passievruchtmengsel voor 10 minuten afkoelen.

17

Schenk het passievruchtmengsel vervolgens over het chocolademengsel. Zet het in de koelkast en je kan het daarna serveren.

You Might Also Like