fbpx
Bakrecepten

Gevulde Speculaas Cupcakes

gevulde speculaas cupcakes

De Sint is weer in Nederland en daarom heb ik deze gevulde speculaas cupcakes gebakken. Zalig voor bij de koffie en gemaakt van knapperige en kruidige speculaas gevuld met een romige vulling van amandelspijs.

Zodra de Sint weer voet aan wal zet in Nederland begin ik met bakken van mijn favoriete Sinterklaas lekkernijen. Ik heb de smaak goed te pakken en al van alles gebakken zoals taai taai, pepernoten, een geweldige Sinterklaas Cheesecake Brownie met Pepernoten, een banketstaaf en deze makkelijke gevulde speculaas cupcakes. Gevulde speculaas met spijs is bij ons in huis een favoriet. In principe kan je gevulde speculaas maken in allerlei vormen. Je kan het in een kleine tulband maken, in een ronde of vierkanten bakvorm, maar ook zoals in mijn recept als leuke cupcakes. De bakvorm zorgt ervoor dat het veel makkelijker wordt om deze gevulde speculaaskoekjes te maken en het ziet er super schattig uit. Het lijkt misschien lastig om deze gevulde speculaas cupcakes te maken door de laagjes, maar dat is helemaal niet zo. Het is juist een simpel recept en perfect om gezellig met kinderen te bakken.

Maar waarom zou je deze gevulde speculaas cupcakes zelf bakken als je ze ook in de supermarkt kan kopen? Heel simpel: zelf gevulde speculaas maken is veel lekkerder. Ook mag je zelf bepalen hoeveel suiker en kruiden je erin doet. En kan je niet tegen ei? Dan kan je dit eventueel vervangen door iets melk toe te voegen, waardoor het spijs toch smeuรฏg wordt. Maar het kan ook zijn dat je niet houd van veel spijs tussen de speculaas. Je kan dan zelf bepalen hoeveel je aan de cupcake toevoegt. Maak de gevulde speculaaskoek zoals jij hem lekker vindt!

Ik heb de spijs vulling kant-en-klaar gekocht, maar je kan de spijs ook nog zelf maken blanke amandelen, suiker, citroenrasp en een ei. Dit jaar ga ik dit niet meer proberen. Volgend jaar weer een kans ๐Ÿ˜Š

gevulde speculaas cupcakes

Gevulde Speculaas Cupcakes

Print Recipe
Serves: 8 cupcakes Cooking Time: 90 minuten

Ingredients

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 2 el kruidenmix koek en speculaas
  • 150 gr koude ongezouten roomboter
  • 2 el halfvolle melk
  • 1 el water
  • 300 gr amandelspijs
  • 2 eieren
  • 4 gr bloem
  • 55 gr garneeramandelen

Instructions

1

Zeef het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, een mespunt zout en de koek- en speculaaskruiden boven een grote kom. Met de bolle kant van een lepel kan je de klontjes eruit wrijven.

2

Pak de roomboter en snijd de boter boven de kom in kleine stukjes.

3

Voeg de melk toe en was je handen met koud water zodat ze niet meer warm zijn en droog je handen af.

4

Kneed het deeg goed en maak er een bal van. Verpak het deeg met vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

5

Pak een nieuwe kom en voeg de eieren en het water toe. Klop dit goed los.

6

Pak weer een andere kom en verkruimel de amandelspijs in de kom. Voeg vervolgens de helft van het eimengsel toe en meng het met een vorm door elkaar tot het smeuรฏg wordt.

7

Verwarm de oven voor op 180 ยฐC.

8

Bestrooi het werkblad en de deegroller met bloem. Haal het deeg na 30 minuten uit de koelkast en verdeel het deeg eerst door 8 en vervolgens pak je van elk stuk 3/4 deel en 1/4 deel en leg dit overzichtelijk apart.

9

Pak de cupcakevorm en vet het in met olie of boter. Rol vervolgens de acht stuks 3/4 delen van het deeg tot mooie rondjes van een diameter van 15 cm en leg het deeg netjes in de cupcakevormpjes.

10

Verdeel het amandelspijs door 8 en voeg het toe aan de cupcakevormpjes en vouw het deeg iets naar binnen zoals op de foto.

11

Rol nu de andere acht 1/4 delen van het deeg tot rondjes van ongeveer 8 cm en leg het deeg op de amandelspijs als een soort deksel en druk de randen goed aan.

12

Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei en druk twee amandelen in het deeg als decoratie.

13

Schuif de cupcakes in het midden van de oven en bak de gevulde speculaas in 50 min gaar in de oven. Laat de speculaas eerst goed afkoelen als ze net uit de oven komen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply