fbpx
Hoofdgerechten/ Soepen

Thaise Noedelsoep met Kipfilet en Paksoi

Thaise noedelsoep met kipfilet en paksoi

Thaise Noedelsoep met Kipfilet en Paksoi

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 2 tl sambal oelek
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl limoensap
  • 2 tl vissaus
  • 800 ml kokosmelk
  • 200 gr eiermie
  • 500 gr kipfiletblokjes
  • kipkruiden
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 125 gr taugé
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 puntpaprika
  • 1 paksoi
  • 250 g champignons
  • 1,5 liter water
  • Gebakken uitjes
  • Peper naar smaak
  • Olijfolie, wokolie of zonnebloemolie

Instructions

1

Was de groenten. Snijd de puntpaprika in blokjes, haal de bladeren van de paksoi af en snijd de rest in blokjes, snijd de sperziebonen doormidden en de champignons in plakjes.

2

Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Pak een grote soeppan, voeg een beetje olie toe, de kipfilet en kipkruiden. Bak de kipfilet op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten rondom bruin.

4

Voeg de champignons, paksoi en puntpaprika toe en bak het 3 minuten mee.

5

Voeg nu het water, sperziebonen, groentebouillon, sambal oelek, gemberpoeder, limoensap, vissaus en peper naar smaak toe. Laat de soep zachtjes 10 minuten koken.

6

Voeg nu de taugé, eiermie en kokosmelk toe aan de soep. Laat de soep nogmaals 5 minuutjes rustig koken. Roer af en toe.

7

Schep de soep in de soepkommen en garneer de soep lekker met wat gebakken uitjes. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply