Thaise Noedelsoep met Kipfilet en Paksoi
Print RecipeIngredients
- 2 tl sambal oelek
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl limoensap
- 2 tl vissaus
- 800 ml kokosmelk
- 200 gr eiermie
- 500 gr kipfiletblokjes
- kipkruiden
- 2 blokjes groentebouillon
- 125 gr taugรฉ
- 200 gr sperziebonen
- 1 puntpaprika
- 1 paksoi
- 250 g champignons
- 1,5 liter water
- Gebakken uitjes
- Peper naar smaak
- Olijfolie, wokolie of zonnebloemolie
Instructions
Was de groenten. Snijd de puntpaprika in blokjes, haal de bladeren van de paksoi af en snijd de rest in blokjes, snijd de sperziebonen doormidden en de champignons in plakjes.
Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pak een grote soeppan, voeg een beetje olie toe, de kipfilet en kipkruiden. Bak de kipfilet op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
Voeg de champignons, paksoi en puntpaprika toe en bak het 3 minuten mee.
Voeg nu het water, sperziebonen, groentebouillon, sambal oelek, gemberpoeder, limoensap, vissaus en peper naar smaak toe. Laat de soep zachtjes 10 minuten koken.
Voeg nu de taugรฉ, eiermie en kokosmelk toe aan de soep. Laat de soep nogmaals 5 minuutjes rustig koken. Roer af en toe.
Schep de soep in de soepkommen en garneer de soep lekker met wat gebakken uitjes. Geniet ervan!
No Comments