fbpx
Bakrecepten

Zelf Eierkoeken Maken

eierkoeken maken

Vandaag staat er lekkere koeken op de blog, namelijk een eierkoeken recept. Als je aan het diรซten bent zeggen ze vaak dat de eierkoek nog een redelijk gezond tussendoortje is. Ik koop ze eigenlijk altijd in de supermarkt maar ik wou een keer zelf eierkoeken maken. De eierkoeken uit de supermarkt hebben een iets drogere en vastere structuur vind ik zelf. De eierkoeken van dit witte eierkoeken recept zijn luchtig, zacht en smaken super vers. Veel lekkerder dan eierkoeken uit de supermarkt.

Eierkoeken zijn luchtige ronde koeken. Deze koeken worden luchtig doordat je de eieren en suiker samen opklopt. De eieren gaan dan een beetje schuimen. Dit recept voor eierkoeken kan je ook gebruiken voor een lekkere biscuit voor een taart. Zeker een goed idee met een lekkere vulling laag eroverheen en fruit. Maar nu houden we het even bij eierkoeken.

Ingrediรซnten eierkoek

Voor het maken van deze eierkoeken heb je slechts 7 ingrediรซnten nodig. Deze ingrediรซnten heb je als fanatieke bakker meestal wel in huis. Je kan de eierkoeken ook maken met maar 4 ingrediรซnten, namelijk witte suiker, eieren, bloem en bakpoeder. Voor de smaak heb ik hier nog vanillesuiker, citroenrasp en een snufje zout aan toegevoegd.

Hoe maak je eierkoeken?

Zelf eierkoeken maken is echt heel erg makkelijk. In principe moet iedereen dit eierkoeken recept kunnen maken. Als eerst verwarm je de oven voor op 190 graden en bekleed je de bakplaat met bakpapier. De eieren en de suikers mix je in een kom luchtig en in een andere kom meng je de bloem, bakpoeder, zout en de rasp van een citroen. Daarna voeg je alle ingrediรซnten samen in รฉรฉn kom en meng je dit goed. Vervolgens kan je hoopjes maken van het beslag op het bakpapier en schuif je het vervolgens in de oven. Onderstaand vind je de uitgebreide beschrijving van hoe je eierkoeken maakt. Veel plezier met bakken en alvast eet smakelijk!

Zelf Eierkoeken Maken

Print Recipe
Serves: 12 eierkoeken Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 70 gr witte suiker
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 150 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Kluts de eieren in een kom, voeg de vanillesuiker en de witte suiker toe en mix de eieren in 3 minuten luchtig.

3

Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder en zout in een ander kommetje. Rasp heel klein beetje van de citroen en voeg het bij het meel en schep er een paar keer doorheen.

4

Spatel het bloemmengsel door de eieren, doe dit niet te lang anders worden de eierkoeken minder luchtig.

5

Maak hoopjes van het beslag op de bakplaat van ongeveer 2 eetlepels per eierkoek. Houd voldoende rekening met tussenruimte want de eieren lopen nog uit in de oven.

6

Bak de eierkoeken ongeveer 15 minuten in de oven totdat de randjes bruin beginnen te worden. Laat ze afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

You Might Also Like