fbpx
Bakrecepten/ Snacks & Tapas

Bladerdeeghapjes met Geitenkaas en Blauwe Bessen

bladerdeeghapjes met geitenkaas en blauwe bessen

Te lekker dit: bladerdeeghapjes met geitenkaas en blauwe bessen. Ik vind bladerdeeghapjes écht altijd lekker. Hoe kan dat toch? Het zijn vaak kleine hapjes, die snel klaar zijn en je kan er eindeloos mee variëren. In dit bladerdeeghapje heb ik een geweldige smaakcombinatie gebruikt, namelijk geitenkaas en blauwe bessen. Voortaan koop je ze niet meer uit de vriezer van de supermarkt, maar maak je helemaal zelf je eigen hapjes en dit recept gaat jou daarbij helpen.

Dit is echt een recept om van te SMULLEN! Kent iemand een feest zonder bladerdeeghapjes? Niemand, toch? Serveer deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en blauwe bessen bijvoorbeeld tijdens je verjaardag, bij een high-tea of bij de borrel. Maar je kan ze ook gewoon maken om tussendoor lekker van te genieten. Het is sowieso genieten geblazen! Dit borrelhapje is makkelijk voor te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de bladerdeeghapjes met geitenkaas af te bakken. Vergeet niet om de bladerdeeghapjes goed dicht te vouwen en in te smeren met eierdooier, al dan niet met een scheutje melk. Zo kleuren de hapjes mooi goudbruin bij het bakken.

Zorg ervoor dat je aan de slag gaat met ijskoud bladerdeeg. Het wordt lastig om bladerdeeg te vormen als het te warm wordt. Ook wordt vaak de fout gemaakt om teveel vulling te gebruiken én zorg ervoor dat de vulling niet te nat is. Anders scheurt het deeg.

Je kan alle kanten op met bladerdeeg. Maak er bijvoorbeeld een hartige taart mee, deze kaasstengels met groene olijventapenade, appelflappen of natuurlijk deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en blauwe bessen. Zalig, simpel en erg makkelijk om te maken. Binnen 45 minuten kan je er al van genieten. Serveer ze op een mooie plank of groot bord. Eet smakelijk!

Bladerdeeghapjes met Geitenkaas en Blauwe Bessen

Print Recipe
Serves: 6 bladerdeeghapjes Cooking Time: 20 minuten bereiden + 25 minuten oventijd

Ingredients

  • 120 gr blauwe bessen
  • 6 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 ei
  • 100 gr verse geitenkaas honing

Instructions

1

Laat de bladerdeeg vellen ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Leg de 6 ontdooide vellen bladerdeeg op een grote plank op een schoon aanrecht en besmeer de bladerdeeg vellen van punt tot punt met de geitenkaas.

3

Leg verspreid ongeveer 10 blauwe bessen per vel op de geitenkaas.

4

Vouw de bladerdeeg vellen dubbel en leg ze allemaal op een met bakpapier beklede ovenplaat. Vouw ze niet te strak dicht, want ze rijzen nog in de oven.

5

Voeg de ei toe aan een bakje en klop het ei los. Besmeer de bladerdeeghapjes met het ei.

6

Doe de ovenplaat met de bladerdeeghapjes in de oven en bak ze in 25 minuten gaar in de oven. Bestrooi ze daarna in met wat poedersuiker. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply