Noedels kan je echt met van alles combineren en vullen altijd goed. Ook zijn noedels perfect voor in de Aziatische keuken. Lekker met veel groenten en een zelfgemaakt sausje mits dit natuurlijk bij de Aziatische keuken past. Dit vegetarisch noedels recept is zoals je leest vegetarisch, makkelijk én goedkoop. Vegetarisch koken hoeft namelijk helemaal niet duur en moeilijk te zijn. Vandaag maken we noedels met paksoi, een rood uitje, kastanjechampignons, pinda’s en een lekkere saus. Dit gerecht kan je vergelijken met dit recept: Woknoedels met Kikkererwten en Hoisinsaus. Echter gebruik ik nu een andere lekkere woksaus, andere groenten en pinda’s in plaats van cashewnoten. Mocht je iets vergelijkbaar zoeken dan kan je altijd dat recept bekijken.
Wanneer ik zin heb in een makkelijk en snel gerecht dan maak ik meestal een lekker wokgerecht met veel groenten en noedels. De slierten lekker naar binnen slurpen en het goed op smaak brengen met een bijpassende saus. Ik vind dit een verrassend vegetarisch noedels recept en maak dit recept zeker een per maand. Het is namelijk één van mijn favoriete hoofdgerechten met noedels. Je kan het lekker roerbakken en binnen 30 minuten staat het al op tafel. Garneer het met de zelfgemaakte woksaus die flink op smaak is gebracht en de pinda’s.
Heb je meer zin in rijst dan zin in noedels? Je kan heel makkelijk de noedels vervangen door rijst. Ook zijn cashewnoten erg lekker bij dit gerecht. De pinda’s vervang je dan door de cashewnoten. In dit recept van noedels met paksoi, kastanjechampignons en pinda’s draait het om de zelfgemaakte woksaus. Deze woksaus maak je in slechts een paar minuten en past perfect bij dit noedels gerecht. Het is echt een recept waarvan je denkt, had ik het maar eerder ontdekt.
Noedels zijn voor mij de Aziatische variant van de Italiaanse spaghetti. Je mag mij hiervoor wakker maken. Je kan noedels gebruiken in allerlei wokgerechten, maar ze zijn ook super lekker in een noedelsoep. Tegenwoordig zijn er veel verschillende varianten: rijst noedels, eiernoedels, udon noedels en ga zo maar door. Bij de ingrediëntenlijst heb ik alleen 300 gr noedels toegevoegd. Je mag dus zelf kiezen welke noedels je lekker vindt! Voor dit vegetarisch noedels recept heb ik eiernoedels gebruikt. Geniet ervan.
Vegetarisch: Noedels met Kastanjechampignons, Paksoi en Pinda’s
Print RecipeIngredients
- 2 rode uien
- 1 tl gemberpoeder
- Snuf chilipoeder
- 600 gr paksoi
- 300 gr noedels
- 250 gr kastanjechampignons
- Zwarte peper naar smaak
- 2 el sojasaus
- 2 el pindakaas
- 2 takjes peterselie
- 100 gr pinda’s
- 10 gr roomboter
- 2 el donkere basterdsuiker
- 3 tl witte wijnazijn
Instructions
Snijd de paksoi klein en houd de witte delen apart van de bladeren. Snipper de rode uien en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
Doe een beetje roomboter in een wokpan en roerbak de rode ui, gemberpoeder, snuf chilipoeder en witte delen van de paksoi 2 minuten op middelmatig vuur.
Voeg daarna de kastanjechampignons en de bladeren van de paksoi toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoog vuur.
Voeg daarna de basterdsuiker, sojasaus, zwarte peper, pindakaas en de witte wijnazijn toe.
Kook ondertussen de noedels in 3 minuten gaar.
Voeg de noedels toe aan de wokpan en de helft van de pinda’s en verhit dit een minuutje mee.
Schep het op de borden, strooi er nog wat pinda’s overheen en garneer het met peterselie. Smakelijk eten!