Bakrecepten

Yoghurt Cake met Appel

Yoghurt Cake met Appel

Je kan een cake bakmix van Dr. Oetker kopen, maar je kan natuurlijk ook zelf deze zalige yoghurt cake maken met een aantal ingrediënten. Vaak heb je deze ingrediënten wel in huis en hoef je niet speciaal naar de supermarkt om deze cake te kunnen bakken.

De naam yoghurt cake doet mij denken aan een gezonde cake. Helaas is dit geen gezond bakrecept. Er gaat alsnog kristalsuiker in, máár het is een cake met yoghurt ipv boter. Dus dat is al beter dan dit Cake Basisrecept. Ook niet geheel onbelangrijk, hij is net zo lekker! Deze cake met yoghurt is lekker fris en krijgt een bite door de appel. Hij is onwijs luchtig door toevoeging van de Griekse yoghurt en door het toevoegen van de zonnebloemolie wordt deze simpele yoghurt cake super smeuïg. Deze cake met olie en yoghurt klinkt misschien gek, maar is echt een goed idee.

Ik heb in deze cake een Goudreinet appel gebruikt. Deze Goudreinet appel is zoet en een beetje zurig. Je kan er ook voor kiezen om een appel te gebruiken die juist zoeter is, bijvoorbeeld een Fuji appel. Of je gebruikt juist een Granny Smith in deze Griekse yoghurt cake die net iets zuurder is. Tegenwoordig zie je ook wel eens een yoghurt cake recept met blauwe bessen of citroenrasp. Ook erg lekker om te proberen!

Deze zalige appel yoghurtcake is het ideale tussendoortje om je zoete trek te stillen. Hij is snel klaar en heerlijk zoet. Je hoeft deze luchtige yoghurt cake natuurlijk niet gelijk helemaal op te smikkelen. Snijd de cake in plakjes en vries dit in. Zo heb je altijd een lekkere yoghurtcake met appel op voorraad. Je kan de cake ook als ontbijt eten met extra yoghurt erbij.

Ik bak tegenwoordig steeds vaker en begin het ook steeds leuker te vinden. Tegen een lekkere cake of taart kan ik absoluut geen nee zeggen. Bakken werkt voor mij echt rustgevend en je huis gaat er heerlijk van ruiken.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Ga jij deze zalige cake maken?

Yoghurt Cake met Appel

Print Recipe
Serves: 8-10 plakken Cooking Time: 70 minuten

Ingredients

  • 2 Goudreinet appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl citroensap
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 150 g kristalsuiker + 1 el extra
  • 4 eieren
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 250 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 tl bakpoeder

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in met margarine.

2

Schil de Goudreinet appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel vervolgens in dunne plakken.

3

Meng de appelplakken in een kom met de kaneel, 1 eetlepel kristalsuiker en de citroensap. Zet de kom even opzij.

4

Pak een grote kom en klop de zonnebloemolie met de suiker tot het luchtig wordt. Voeg vervolgens de eieren en yoghurt toe en klop het tot het goed gemengd is.

5

Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het zout toe aan de kom en meng het goed door elkaar.

6

Als alles goed gemengd is schenk je de helft van het beslag in het cakeblik en bedek je deze laag met 1/3 van de appelplakken.

7

Schenk vervolgens de andere helft beslag in het cakeblik en druk weer voorzichtig 1/3 deel van de appel in het beslag.

8

Als topping leg je de rest van de appelplakken op het cakebeslag.

9

Bak de cake 60 minuten in de oven en geniet van je lekkere yoghurtcake met appel!



You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply