fbpx
Bakrecepten

Cake Basisrecept

Basisrecept cake

Vandaag heb ik een basisrecept voor jullie waar ik echt gek op ben, namelijk het cake basisrecept. Deze lekkere vanillecake heb ik denk ik inmiddels al 50 keer gebakken en is een cake recept waarbij ik de liefde door de maag van mijn vriend kan laten stromen. Deze cake is niet alleen bij mij en mijn vriend erg geliefd maar ook één van de meest populaire baksels in Nederland.

Cake ingrediënten

Als ik ‘s avonds honger heb of zin heb in iets zoets is het eerste waar ik aan denk: ik ga een vanillecake bakken! Het is namelijk erg makkelijk om dit cake recept te maken. Je hebt 7 ingrediënten nodig die je bijna altijd wel in huis hebt, namelijk: margarine, bloem, suiker, vanillesuiker, eieren, zout en bakpoeder. Verder heb je een oven nodig en het neemt 70 minuten in beslag tot je kan gaan smullen van je zelfgebakken cake. Als de cake eenmaal in de oven staat en je bent aan het wachten vind ik het altijd super lekker om het cakebeslag uit de kom te likken.

Zelf cake maken

Doordat je zelf het cakebeslag maakt kan je zelf bepalen of je het cakebeslag in een grote blik voegt, in cupcake vormpjes schept die je nog kan versieren of in een tulband voor een mooie ronde vorm. Ook kan je ingrediënten toevoegen naar je eigen smaak, bijvoorbeeld noten, chocolade, rozijnen en appel. Belangrijk is om te onthouden dat de hoeveelheden van de boter, bloem en suiker altijd gelijk zijn. Ik heb een wat kleinere cake waarbij ik 200 gr aanhoud voor deze ingrediënten, maar bij een grotere cake kan je hier 250 gr van maken en eventueel nog een theelepel bakpoeder aan toevoegen.

Als je dit cake basisrecept eenmaal zelf hebt gemaakt haal je nooit meer een kant-en-klare cake uit de supermarkt. Dus haal de ingrediënten maar tevoorschijn en bak deze lekker ouderwetse cake. Het recept vind je hieronder om zelf deze cake te bakken.

Cake Basisrecept

Print Recipe
Serves: 10 plakjes Cooking Time: 70 minuten

Ingredients

  • 200 g margarine boter
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • 2 tl bakpoeder

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Pak een steelpan en smelt de margarine op middelhoog vuur.

3

Voeg de margarine, eieren, bloem, suiker, vanillesuiker, zout en bakpoeder toe aan een grote kom en mix het geheel met een garde tot een glad beslag.

4

Vet de bakvorm in met margarine.

5

Giet het cakebeslag in de bakvorm.

6

Leg de bakvorm in de oven en bak de cake in 60 minuten gaar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply