fbpx
Snacks & Tapas

Bruschetta met Parmaham en Geitenkaas

Bruschetta met Parmaham en Geitenkaas

Een tijdje geleden maakte ik deze super lekkere Italiaanse bruschetta met Parmaham en geitenkaas met honing als tapas voor bij een gezellige borrel met vrienden. Maar je kan deze bruschetta met Parmaham ook maken bij een soep of salade. Ik maakte deze bruschetta’s met een ciabatta, omdat ik dat het lekkerste brood voor dit gerecht vind. Je kan ook kiezen voor een gewoon wit ovenstokbroodje of een meergranen robuust stokbrood.

Wat is bruschetta?

Dit gerecht komt oorspronkelijk uit het midden van Italië. Het bestaat uit brood dat gegrild is. Het brood kan wit zijn, maar ook bijvoorbeeld meergranen. Vervolgens wordt dit gegrilde brood ingesmeerd met knoflook en extra vergine olijfolie, zout en peper. Je kan erg veel variëren met bruschetta. Je kan veel verschillende ingrediënten gebruiken. Je kan bijvoorbeeld tomaat, vlees, kaas, groenten en rode peper gebruiken. Net wat je lekker vindt. In veel gevallen wordt de extra vergine olijfolie gemengd met Italiaanse kruiden zoals oregano, tijm en basilicum.

Bruschetta wordt veel geserveerd als voorgerecht of als tapas/snack. In Toscane noemen ze bruschetta fettunta. Fettunta betekent “geolied sneetje”.

Iedereen kent de klassieke variant van de bruschetta met tomaatjes wel. Ik heb ik in dit recept echter een variant gemaakt op deze klassieker. Ik heb een lekkere dikke ciabatta snee gebruikt en deze besmeerd met een mengsel van olijfolie en knoflook. Voor het beleg heb ik een lekkere zachte geitenkaas met honing gebruikt, een goede Parmaham, pijnboompitjes en om nog extra smaak aan te brengen heb ik balsamicocrème en verse basilicum gebruikt. Krijg je ook hele erge trek terwijl je dit leest? Ik wel!

Dit bruschetta recept met geitenkaas honing, vlees en balsamico is erg eenvoudig om te maken en staat snel op tafel. Je kan de parmaham ook vervangen door bijvoorbeeld seranoham of de geitenkaas met honing vervangen door mozzarella of gewone geitenkaas.

Deze Italiaanse bruschetta is gegarandeerd een succes bij je gasten. Dus waar wacht je op? Het recept kan je hieronder vinden.

Bruschetta met Parmaham en Geitenkaas

Print Recipe
Serves: 12 bruschetta's Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 250 gr ciabatta
  • 1 knoflookteentje
  • 4 el olijfolie
  • 50 gr geitenkaas met honing
  • 140 gr parmaham
  • Pijnboompitjes
  • Balsamicocrème
  • Verse basilicum
  • Peper en zout naar smaak

Instructions

1

Snijd de ciabatta in dikke plakken.

2

Pak een klein bakje, pers de knoflook fijn en voeg de knoflook en de olijfolie toe en meng het goed door elkaar.

3

Bestrijk de ciabatta aan de bovenkant met een kwastje met het knoflook/olijfolie mengsel.

4

Doe de ciabatta’s voor 7 minuten in de oven op 180 graden.

5

Haal de ciabatta’s uit de oven en beleg de broodjes met de parmaham, geitenkaas en pijnboompitjes.

6

Bestrooi met de bruschetta’s nog met wat peper en zout naar smaak, balsamicocrème en basilicum. Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply