Verwen jezelf eens met deze superdeluxe mosterdsoep met zalm en prei. Deze soep is makkelijk om te maken en wat mij betreft de lekkerste mosterdsoep die er bestaat. Ook is dit recept net even anders dan een simpele mosterdsoep. Ook super fijn: Je kan de soep makkelijk voorbereiden, in de koelkast of vriezer zetten en vervolgens een andere dag opsmikkelen.
Toen ik laatst jarig was ging ik gezellig met mijn moeder lunchen in Hengelo bij de Twee Wezen en bestelde toen een 12-uurtje waarbij ik voor een mosterdsoep met zalm koos. Deze soep was heerlijk romig en er zat zalm in. Het was zo zalig dat ik het na wou maken en mijn eigen draai eraan wou geven.
Hoe maak je mosterdsoep?
Je snijd eerst de groenten en bakt alles even op hoog vuur. Vervolgens voeg je wat bloem toe, water en een lekker kippenbouillontablet. Dit kook je even en vervolgens voeg je smaak toe door kerrie, dille, mosterd, peper, zout en kookroom toe te voegen. Tot slot leg je de gerookte zalmstukjes in de soepkommen en daar schenk je de ouderwetse mosterdsoep overheen.
Ik heb gebruik gemaakt van Limburgse mosterd. Dit is een milde mosterd, dus niet zo pittig. Dat vind ik zelf het lekkerste. Ook is hij grof met mosterdzaadjes erdoorheen. Dat maakt de Limburgse mosterdsoep nรณg lekkerder. Als je dit mosterdsoep recept gaat maken, staat hij binnen 30 minuten op tafel en kan je erg goed zelf maken.
Deze romige mosterdsoep wordt lekker romig door de kookroom. Je kan ook erg goed een vers afgebakken stokbroodje serveren bij deze soep met kruidenboter. Gedurende de wintermaanden vind ik het altijd fijn om een soepje te eten tijdens de lunch. Deze gezonde mosterdsoep is perfect voor de lunch, maar ook als voor- of hoofdgerecht. Je ziet dit soeprecept vaak met spekjes, maar deze mosterd prei soep mรฉt zalm is een uitstekende vervanging.
Wanneer ga jij deze zalige soep maken? Geniet ervan!
Mosterdsoep met Zalm en Prei
Print RecipeIngredients
- 1 prei
- 2 kruimige aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter water
- 1 kippenbouillontablet
- 2 sjalotjes
- 10 gr roomboter
- Mespuntje kerriepoeder
- 3 el Limburgse mosterd
- 1/2 tl gedroogde dille
- 200 gr gerookte zalm
- 100 ml kookroom
- 3 el of 40 gr bloem
- Peper naar smaak
- 1 tl suiker
Instructions
Was de prei en snijd in dunne ringen, schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes, snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotjes.
Smelt de roomboter in een soeppan en voeg de prei, aardappelblokjes, knoflook en sjalotjes toe en bak het 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de bloem toe en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen door de groenten.
Schenk in gedeelten het water toe en het kippenbouillontablet en kook het geheel zachtjes voor 15 minuten.
Voeg terwijl het kookt het mespuntje kerriepoeder toe en de dille.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de mosterd en kookroom toe en zorg ervoor dat de soep niet meer kookt.
Voeg eventueel nog iets peper en suiker toe naar smaak.
Verdeel de zalm over de soepkommen in kleine stukjes en schenk hier de soep bij. Geniet van je zalige mosterdsoep!