fbpx
Bakrecepten/ Lunch/ Ontbijt

Wentelteefjes met Banaan, Vanille en Aardbei

wentelteefjes met banaan, vanille en aardbei

Dit klassieke wentelteefjes recept met banaan, vanille en aardbei is zo lekker, makkelijk om te maken en perfect als ontbijt, lunch of brunch. Geniet binnen een paar minuten van de allerbeste wentelteefjes met banaan en aardbei met dit recept!

Wentelteefjes met banaan, vanille en aardbei

Deze zalige wentelteefjes met banaan en aardbei maak je al met een paar ingrediënten. Je hebt een paar sneetjes oud brood nodig. Hoe vaak heb je sneetjes brood over die te oud zijn om op te eten maar heerlijk zijn als French toast? Maar je kan natuurlijk ook gewoon vers brood gebruiken. Je dipt de sneetjes brood in een mengsel van eieren, melk, vanille extract en kaneel. Je bakt ze vervolgens in een lekkere flinke klont margarine. En tot slot voeg je lekkere stukken banaan en aardbei toe. Echt verrukkelijk. Dit is een recept met bruin brood en voor 2 personen met ieder twee sneetjes brood.

Wentelteefjes bakken is erg eenvoudig. Je hoeft er echt geen kok voor te zijn. Ik maak dit recept zeker een paar keer per maand en is heerlijk in het weekend. Wentelteefjes met banaan en aardbei zijn gewoon de beste manier om de ochtend goed te beginnen of je dag nog leuker te maken tijdens de brunch. Je kan erg goed variëren met dit recept door het fruit te vervangen voor ander fruit. Net wat je lekker vindt.

Wentelteefjes hebben al veel verschillende namen: pain perdu, French toast, gewonnen brood, verloren brood, gebakken bokes, enzovoort. Wentelteefjes zijn voornamelijk een goede manier om oud brood op te maken, super lekker voor bij de lunch of brunch en ideaal voor de zondagmiddag. Ik maak dit wentelteefjes recept al zo lang ik me kan herinneren. Ik vind het geweldig dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt. Deze ingrediënten heb je zelfs meestal wel in huis. Ook kan je veel ingrediënten naar je eigen smaak aanpassen. Geniet ervan!

Wentelteefjes met Banaan, Vanille en Aardbei

Print Recipe
Serves: 4 wentelteefjes Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 4 sneetjes brood
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 tl vanille extract
  • Margarine
  • 2 tl kaneel
  • 250 gr aardbeien
  • Poedersuiker naar smaak

Instructions

1

Snijd plakjes van de banaan, haal de kroontjes van de aardbeien af en snijd doormidden.

2

Klop de eieren, het vanille-extract, kaneel en de melk los in een diep bord.

3

Wentel de sneetjes brood één voor één door het eimengsel en leg ze even op een bord tot het eimengsel op is.

4

Verhit wat margarine in een grote koekenpan en bak de wentelteefjes op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om.

5

Leg de wentelteefjes op een bord en garneer de wentelteefjes met de banaan en aardbeien. Strooi er nog wat poedersuiker overheen en je kan lekker gaan smikkelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply